Į DELFI kreipėsi „Maximos“ nauja tvarka pasipiktinę klientai. Jau nuo sekmadienio prie kasos atėjus su alkoholiniais gėrimais, pardavėjos reikalauja pirkėjų pateikti gimimo datą liudijančius dokumentus.

Savo tikslų gimtadienį atskleisti turi ne tik jaunuoliai, bet ir vyresnio amžiaus žmonės. „Kodėl aš jiems turiu rodyti savo dokumentus su asmens kodu. Ypač piktina, kad reikalaujama amžiaus net jei akivaizdžiai matoma, kad klientas yra pilnametis“, - piktinasi prekybos tinklo klientai.

„Maxima“ darė kažkokius specialius pirkėjų sąrašus, kur žymėjosi asmenų, perkančių alkoholį, gimimo datas. Tarp pirkėjų, kurie pirko ir buvo įrašyti į sąrašus buvo ir mūsų 82 metų amžiaus senelis. Jei domisi parduotuvė pilnametis pirkėjas ar ne, tai kodėl žilagalvis diedukas jiems sukėlė įtarimų “, - stebisi DELFI skaitytojas iš Zarasų.

„Mieli pirkėjai! Informuojame, kad rugsėjo 2-3 d. perkant alkoholinius gėrimus bus privaloma pateikti asmens gimimo datą patvirtinantį dokumentą. Atsiprašome už nepatogumus“, - kabo skelbimai „Maxima“ parduotuvių alkoholinių gėrimų skyriuose bei prie kasų.

Pirmadienio rytą DELFI apsilankius vienoje iš sostinės centre esančių parduotuvių, kasininkė neprašė parodyti dokumento, perkant alkoholinį gėrimą – nuskanavusi prekės BAR kodą, parduotuvės darbuotoja užklausė gimimo metų, tuomet pasiteiravo mėnesio ir dienos.

Paklausta, kodėl jai reikia tokių duomenų, kasininkė atšovė: „Dėl statistikos“.

„Maxima“: tikriname, ar pilnamečiai

Nors paklausę pirkėjo gimimo datos, kasininkai ją suveda į kasos aparatus, „Maxima“ atstovai teigia, kad tikrinant dokumentus tiesiog norima išsiaiškinti, ar alkoholį perkantis asmuo yra pilnametis.

„Nepilnamečiams alkoholio neparduodame visus metus. Šiemet, kai nemažai mokyklų mokslo metų pradžią švenčia ir rugsėjo 3 dieną, nusprendėme atkreipti dėmesį, kad nepilnamečiams alkoholis nėra pardavinėjamas“, - teigė „Maxima“ atstovė spaudai Olga Malaškevičienė.

Pasak jos, asmens dokumentų darbuotojas prie kasos gali paprašyti bet kada, jeigu klientas atrodo nesulaukęs pilnametystės: „Šiomis dienomis rugsėjo antrą ir trečią dieną kasose įvedėme papildomą techninį apribojimą – alkoholis gali būti parduotas tik tuomet, kai kasininkas įveda ir pirkėjo amžių. Mes neprašome asmens kodo – tik gimimo datos. Visose parduotuvėse apie tai klientus informuojame per vietinį radiją ir informaciniuose stenduose“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (619)