Augs atlyginimai

Spaudos konferencijoje prekybos tinklas „Maxima“ pristatė praeitų metų rezultatus. „Maxima“ vadovė Kristina Meidė susirinkusiems įvardijo, kad prekybos tinkle dirba 15 tūkst. darbuotojų, kurių motyvacijai didinti ir kompetencijoms kelti, prekybos tinklas kuria motyvacines sistemas.

Prekybos tinklas nuo šių metų gruodžio 21 dienos didina darbuotojų atlyginimų fondą 9,5 mln. eurų. Teigiamus atlygio pokyčius artimiausiu metu ir po Naujųjų metų nepriklausomai nuo darbo stažo pajaus apie 90 proc. „Maximos“ darbuotojų. Vidutiniškai bazinis atlygis bendrovėje augs 7 proc., o daliai parduotuvių darbuotojų – iki 20 proc.

Darbuotojų kvalifikacijai kelti prekybos tinklas, kaip pabrėžė K. Meidė, 310 tūkst. Eur investavo į darbuotojų mokymus, kurių metu darbuotojai mokomi bendravimo su klientais, konfliktinių situacijų sprendimo. „Maxima“, pasak vadovės, taip pat turi vadovų mokyklą, kurią baigs apie 250 potencialių vadovų. Per šiuos metus prekybos tinklas atidarė 5 naujas parduotuves ir sukūrė 185 naujas darbo vietas.

Didžiausią investicijos į darbuotojų gerovę naudą pajaus tinklo parduotuvėse bei maisto gamybos padaliniuose dirbantys žmonės. Vidutiniškai parduotuvių darbuotojų atlygis augs 7,5 proc. Be to, naudodamiesi naujos motyvacinės sistemos priemonėmis, „Maximos“ parduotuvėse dirbantys pardavėjai, kasininkai-pardavėjai bei konsultantai-pardavėjai kiekvieną mėnesį jau šiandien turi galimybę užsidirbti iki 18 proc., o salės darbuotojai iki 8 proc. dydžio atlygio priedą.

Po Naujų metų prekybos tinklo „XX“ ir „XXX“ formato parduotuvėse atsiras ir nauja pareigybė – parduotuvių specialistai, kurie turės daug platesnes kompetencijas, nei kiti parduotuvių darbuotojai. Skaičiuojama, kad šių specialistų bazinis atlygis bus iki 20 proc. didesnis nei kitų dabar parduotuvėse dirbančiųjų atlyginimas. Be to, parduotuvių specialistai motyvacinės sistemos priemonių pagalba galės užsidirbti iki 25 proc. arba iki 150 eurų siekiančius priedus.

„Maximos“ maisto gamybos srityje dirbančiųjų specialistų atlygis vidutiniškai kils 6 proc. Be to, šiems darbuotojams beveik 70 proc. didinamas ir motyvacinis fondas. Skaičiuojama, kad kiekvienas, maisto gamybos srityje dirbantis darbuotojas galės užsidirbti vidutiniškai dar 3 proc. daugiau prie pagrindinio darbo užmokesčio.

Laikas brangesnis už pinigus

Konferencijos metu prekybos tinklas „Maxima“ pristatė statistiką apie tai, kiek Kalėdoms planuoja išleisti lietuviai. Lapkričio mėnesio vykdytos apklausos duomenimis, 87 proc. apklaustųjų teigė, kad šventes praleis su artimaisiais ir šeima. Net 64 proc. žmonių teigė, kad Kalėdos jiems yra labai svarbi šventė ir puiki progą praleisti laiką su šeima.

Daugiausiai apklaustųjų (40 proc.) teigė, kad šventiniam stalui šiemet planuoja išleisti nuo 51 iki 100 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)