„Iššūkių yra keletas. Pagrindinis susijęs su per optimistiniais lūkesčiais dėl būsimų darbo užmokesčių augimo ir ekonominės padėties. Euro zonoje lūkesčiai nėra labai geri, panašu, kad mes turėsime stagnaciją arba net panirsime į recesiją, o ekonominis pavasaris ateis su kalendoriniu pavasariu.

Mažėjant infliacijai, atitinkamai, mažės ir įmonių pajamų augimas. Galimai turėsime nemažą įmonių dalį, kurių pajamos kitąmet gali neaugti. Tokiame kontekste darbo užmokesčiai neišvengiamai augs lėčiau, galime matyti ir didesnį nedarbo lygio augimą. Todėl lūkesčių ir realybės neatitikimo rizika bus didesnė ir ypatingai didelė ji gali būti kalbant apie valstybės biudžetą.

Apetitas – didelis, įvairios grupės žmonių reikalauja labai didelių atlyginimų, kam tik nereikia pinigų. Pastaruosius metus susiformavo įspūdis, kad 10 proc. algos pakėlimas yra nepakėlimas“, – Delfi tinklalaidėje „Verslo tema“ kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)