„Darbo rinkos inercija, ji yra didžiausia iš visų ekonominių elementų. Ji sureaguoja vėliausiai ir visos apklausos rodo, kad darbuotojų lūkestis yra, jog darbo užmokestis kitais metais augs 10 proc. Aš niekaip nematau jokio racionalaus pagrindo tokiam lūkesčiui“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė A. Markauskas.

„Taip pat darbo rinkos mobilumas. Darbuotojai dabar labai aktyviai juda tarp įmonių. Nepatiko, išėjau, žinau greit gausiu darbo ir tos vietos atsidarinėja, žmonės juda, bet bus nemalonus momentas, kai išeis iš darbo trinktelėjęs durimis ir nebebus naujų pasiūlymų“, – pažymėjo jis.

A. Markauskas tvirtino laukiantis šios inercijos pabaigos ir situacijos darbo rinkoje susitvarkymo. Taip pat, anot jo, įtakos emociniam darbuotojų aspektui darys ir artėjantys rinkiminiai metai.

„Laukia nemalonus ir piktas momentas. Dar pataikysime į rinkimus su šiuo jausmu, tai manau, kad ten eisime per emocinį išbandymą“, – sakė verslininkas.

„Sodros“ duomenimis, atlyginimai „į rankas“ šių metų sausį–kovą vidutiniškai didėjo 13,3 proc., tuo metu metinė infliacija siekė 16,6 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)