Gegužę naują sluoksniuotų gaminių liniją atidariusioje įmonėje šiuo metu dirba virš 1,6 tūkstančio darbuotojų, daugiausia – gamyboje.

„Naujų darbuotojų poreikis yra susijęs ne vien su nauja sluoksniuotų gaminių linija, bet ir bendrai vasaros laikotarpiu išaugusiu užkandžių, sumuštinių poreikiu. Siekdami patenkinti augančią produkcijos paklausą turime stiprinti ir darbuotojų grandį. Tačiau tai nereiškia, kad ieškome darbuotojų tik vasaros sezonui, turime laisvų pozicijų ir nuolatiniams darbuotojams“, – komentuoja „Mantingos“ personalo direktorė Nijolė Daukšienė.

Pasak jos, su darbuotojų trūkumu šiuo metu susiduria nemažai Lietuvos gamintojų – ypač reikalingi gamybos ir technikos specialistų pozicijas galintys užimti darbuotojai.

Įmonė atvira ir darbuotojams iš trečiųjų šalių. Šiuo metu „Mantingoje“ dirba 58 užsieniečiai, didžioji dalis – iš Ukrainos, taip pat yra atvykusių iš Kazachstano, Kirgizijos ar net Pakistano. Į darbą priimami ir neturintys patirties – jie apmokomi darbo vietoje.

„Esame atviri visiems, norintiems dirbti šioje srityje. Jaunimui suteikiame galimybę įgauti patirties, „pasimatuoti“ darbo vietą – studentai ypač laukiami vasaros metu. Taip pat laukiame ir vyresnių darbuotojų, jau turinčių ilgametę patirtį. Lanksčiai sudarome darbo grafikus, kad kiekvienas, norintis dirbti, galėtų derinti darbą su poilsiu, laiku šeimai“, – sako personalo direktorė.

Pašnekovės teigimu, dėmesys darbuotojams apima ne tik organizuojamas įvairias šventes tiek jiems, tiek jų šeimos nariams, bet ir galimybę vaišintis „Mantingos“ produkcija. Taip pat darbuotojai yra draudžiami nuo nelaimingų atsitikimų 24/7, o jų vaikams organizuojamos nemokamos vasaros stovyklos.

Atokiau gyvenantiems teikiamos pavėžėjimo paslaugos. Šiuo metu darbuotojai atsivežami iš 15 miestų ir miestelių, nutolusių 75 km atstumu nuo gamyklų.

„Gamybos darbuotojų atlyginimai, priklausomai nuo užimamos pozicijos bei kompetencijos lygio, darbo laiko, ar dirbama vien dienomis ar ir naktimis, gali siekti ir virš 2000 eurų neatskaičius mokesčių. Atlyginimus keliame kasmet, reaguodami į situaciją darbo rinkoje ir ekonominę padėtį šalyje“, – sako N. Daukšienė.

Šiuo metu „Mantinga“ valdo 4 gamyklas: tris Marijampolėje ir 2022 m. rudenį įsigytą „Fresh Food Production“ Latvijoje. Gamybos plotas viršija 41 tūkst. kv. m. Vienos didžiausių Lietuvos gamintojų asortimentą sudaro 1000 gaminių, produkcija eksportuojama į daugiau nei 40 šalių, tarp kurių – JAV, Japonija ir Ukraina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)