Visai neseniai viena vilnietė prekybos centre pirktuose avižiniuose dribsniuose, grikiuose ir džiūvėsėliuose aptiko musyčių lervų ir voratinklių. Kita moteris kirmėlėtų kruopų koše vos nepamaitino kūdikio.

Trečia moteris pasakojo, kaip mylimajam pagamino romantišką vakarienę – garnyrui išvirė ryžių košės su baltomis lervomis.

Parama socialiai remtiniems žmonėms - kruopos su jose judančiais gyviais. Pastaraisiais mėnesiais kirmėlės maisto produktuose tapo tikra epidemija.

Lietuvos „Carito", penkerius metus dalijančio ES paramą maisto produktais, generalinis direktorius Kunigas Robertas Grigas pripažino, kad šiemet nemalonių radinių pastebimai padaugėjo. Jis svarstė, kad tai galėjo nutikti dėl sparčiai augančio paramos masto ir gavėjų skaičiaus.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos iri maisto skyriaus vyriausioji specialistė Karolina Tenenienė teigė, kad „produkcijos užkrėtimo priežastis – nepakankamai gerai atliekama sandėlių, kuriuose laikoma produkcija, dezinfekcija, dezinsekcija ir deratizacija. O šiais metais vasara buvo karšta ir drėgna, tad sąlygos aruodiniams kenkėjams veistis – itin palankios, ypač jeigu maistas saugomas netinkamomis sąlygomis”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją