Kaip konferencijoje „Lietuvos verslo forumas“ teigė N. Mačiulis, ekonomistų lūkesčiai, kurie buvo keliami šiems, jau praeinantiems, metams, jam priminė Samuelio Becketto pjesę „Belaukiant Godo“, kurios veikėjai diena iš dienos laukia pasirodančio Godo.

N. Mačiulis pateikė sausio 3 d. pasirodžiusią „Bloomberg“ agentūros publikaciją, kurios antraštė skelbė – „Labiausiai laukiama recesija“.

„Jei pažiūrėtumėte visų pasaulinių institucijų prognozes, tai visi laukė JAV ekonomikos nuosmukio, o „Bloomberg“ skaičiavimai rodė, kad tikimybė, jog iki rugsėjo prasidės recesija siekia 100 proc., nors paprastai ekonomistai nuo tokių kategoriškų vertinimų susilaiko“, – kalbėjo N. Mačiulis.

Pasak jo, akivaizdu, kad lūkesčiai dėl aukštos infliacijos, susitraukusios vartotojų perkamosios galios ir geopolitinių įvykių buvo labai aiškūs – turi prasidėti recesija. Bet rugsėjis atėjo ir praėjo, trečiojo ketvirčio JAV ekonomikos augimas buvo sparčiausias per pastaruosius dvejus metus, o prieš kelias pasirodė nauja „Bloomberg“ publikacija – „Baigėsi recesija, kuri taip ir neatėjo“.

„Tad kodėl JAV ir didelės dalies likusio pasaulio ekonomika šiemet augo sparčiau nei tikėtasi? 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją