Technologija leis bendrovei „EKO Perdirbimas“ efektyviau tvarkyti plastiko atliekas ir jas perdirbti bei taupiau naudoti gamtos išteklius.

„Luminor“ bankas nuolat finansuoja tvarumą skatinančius projektus, vertina verslo indėlį į aplinkos apsaugą nuo taršos, todėl mūsų bendradarbiavimas su „EKO Perdirbimu“ tęsiasi jau ne vienerius metus“, – sako „Luminor“ banko verslo klientų skyriaus vadovas Vytis Žegužauskas.

„EKO Perdirbimas“ jau keletą metų įgyvendina iš dalies Europos Sąjungos (ES) finansuojamą projektą, skirtą naujoms technologinėms inovacijoms diegti, kurios mažina neigiamą poveikį aplinkai ir tausoja gamtos išteklius. „Luminor“ bankas šiam projektui įgyvendinti suteikė dvi paskolas, už kurias buvo įsigyta moderniausia antrinio plastiko perdirbamo ir granuliavimo įranga. Bendra ES projekto vertė sudaro daugiau nei 4 mln. eurų, jis bus baigtas įgyvendinti iki šių metų pabaigos.

„Įgyvendinamas projektas suteikė mūsų įmonei ne tik galimybę prisidėti prie aplinkos taršos ar klimato kaitos mažinimo, bet ir daugiau nei du kartus padidinti perdirbamo plastiko kiekį, taip pat galėsime išplėsti perdirbamų plastikų asortimentą“, – sako bendrovės „EKO Perdirbimas“ direktorė ir valdybos narė Evelina Vencienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją