Pranešime spaudai rašoma, kad kodų kortelių, kaip mažiau patikimų autentifikavimo priemonių, laipsniškai atsisakoma visoje ES.

ES mokėjimų paslaugų direktyva siekiama saugesnio tapatybės identifikavimo. Paprasčiau tariant – norima apsaugoti klientus ir finansines institucijas nuo apsimetėlių, kurie, išvilioję ar kitaip gavę klientų kodų kortelių duomenis, padarydavo finansinės žalos tiek klientams, tiek bankams.

Klientai, kurie nepasirūpins kitais nei kodų kortelės prisijungimo prie interneto banko ir mokėjimų tvirtinimo būdais, po rugsėjo 10 d. negalės naudotis savo internetinės bankininkystės paslaugomis.

Apie 30 proc. „Luminor” klientų Lietuvoje vis dar naudoja kodų korteles, kaip identifikavimo interneto banke būdą.

Informuojama, kad norint pradėti naudotis „Smart-ID” programėle pirmiausiai reikėtų atsisiųsti šią programėlę iš programėlių parduotuvių „App Store“ ar „Google Play“. Su „Smart-ID“ galima prisijungti prie visų didžiausių Lietuvos bankų internete. Klientams nėra būtinybės apsilankyti banko konsultacijos centre dėl „Smart-ID” naudojimo.

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, turintis 17 proc. indėlių ir 21 proc. paskolų rinkos dalis, 2700 banko darbuotojų aptarnauja per milijoną klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 20 proc. ir sudaro 1,8 mlrd. Eur. Reitingų agentūra „Moody's“ „Luminor“ ilgalaikiams indėliams yra suteikusi Baa1 reitingą su stabilia perspektyva. 2018 m. spalį „Luminor“ išleido trejų metų trukmės obligacijų emisiją, kuri kotiruojama Airijos vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)