„Luminor“ emisiją išplatino rugpjūčio 18 dieną. Vertybinių popierių paklausa viršijo pasiūlą, gauta daugiau nei 70 Europos investuotojų paraiškų, pranešė bankas.

„Didelis susidomėjimas rodo, kad investuotojai gerai vertina „Luminor“ banko padėtį ir perspektyvas. Obligacijų emisija bankui užtikrino palankias sąlygas padėti savo klientams ir sudaryti jiems geras sąlygas plėtoti verslą Estijos, Latvijos ir Lietuvos rinkose“, – pranešime sakė „Luminor“ banko finansų vadovas Palle Nordahlis.

Banko teigimu, paraiškų apimtys, kokybė ir įvairovė leido 25 baziniais punktais sumažinti planuotas obligacijų palūkanas. Šiek tiek mažiau nei pusę emisijos išpirko Jungtinės Karalystės ir Airijos investuotojai, didelį susidomėjimą rodė ir investuotojai iš Šiaurės bei Baltijos šalių.

Teigiama, jog sandoris įvykdytas atsižvelgiant į „Luminor“ augimo strategiją, įgyvendinant minimalų nuosavų lėšų ir tinkamų įsipareigojimų reikalavimo laikymąsi ir optimizuojant įsipareigojimus.

Obligacijų emisija, kurią galima išpirkti likus vieneriems metams iki išpirkimo termino yra įtraukta į Airijos vertybinių popierių biržą ir buvo išleista pagal Luminor EMTN ir padengtų obligacijų programą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją