Apie tai premjerą ir kitus Vyriausybės atstovus prieš pusantros savaitės viešėdamas Lietuvoje informavo "Williams International" prezidentas Johnas Bumgarneris, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Dienraščio duomenimis, "LUKoil" sutiko su tokiu akcijų paskirstymu bendroje įmonėje, nes mažesnė "Mažeikių naftos" akcijų dalis Lietuvoje nepriimtina, ypač žinant nekokį "Williams" įvaizdį.

"LUKoil" atstovas Lietuvoje Ivanas Paleičikas tvirtino, kad numatomas akcijų santykis bendroje įmonėje yra vienas iš galimų variantų.

Susitikime su Vyriausybės atstovais J. Bumgarneris taip pat prašė dar padidinti žemesnės kokybės naftos produktų importo muitus. Anot jo, tai būtų didžiausias Vyriausybės indėlis į "Mažeikių naftos" ir "LUKoil" derybas.

Dabar iš Rytų gabenamai naftos produkcijai nustatytas 15 proc. muitas, tačiau ją vis tiek apsimoka įvežti. Praėjusį mėnesį degalų iš Rusijos importavo ir "LUKoil".

Steigti bendras naftos produktų pardavimo Baltijos šalyse ir Lenkijoje bei naftos tiekimo įmones numatyta gegužės mėnesį Londone pasirašytame ketinimų protokole. "LUKoil" garantuotų 6 mln. tonų per metus naftos tiekimą Mažeikių gamyklai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją