Kaip rašoma pranešime spaudai, bendrovė pateikė Konkurencijos tarybai atsakymą dėl pradėto tyrimo, susijusio su AB „Lietuvos kuras“ priklausiusių degalinių valdymo perėmimu 2003 metais.

Tyrimas atliktas dėl prieš dešimt metų įvykdyto „Lukoil Baltija“ sandorio, kurio pagrindu bendrovė perėmė 16 „Lietuvos kurui“ priklausiusių degalinių, valdomų „Baltic Petroleum“. „Lukoil Baltija“ buvo gavusi Konkurencijos tarybos leidimą įgyti „Lietuvos kuro“, kuriam priklausė minėtos degalinės, kontrolę.

„Atkreipėme Konkurencijos tarybos dėmesį, kad tyrimas vykdytas dėl veiksmų, kuriems pati Konkurencijos taryba pritarė dar prieš dvylika metų. Šis sandoris valstybei ir vartotojams atnešė tiktai naudą, kadangi perimtos degalinės galėjo tęsti veiklą, buvo sukurtos darbo vietos ir mokami mokesčiai“, – pranešime cituojamas sakė „Lukoil Baltija“ vyriausiasis teisininkas Audrius Lukoševičius.

2001 m. Konkurencijos taryba suteikė bendrovei „Lukoil Baltija“ leidimą įgyti bankrutuojančio „Lietuvos kuro“ kontrolę.

DELFI primena, kad tyrimą atlikusių tyrėjų preliminariu vertinimu, „Lukoil Baltija“ įgijo 16 degalinių kontrolę, nepranešusi apie tai Konkurencijai tarybai ir negavusi leidimo koncentracijoms.

Bendrovei išsiųstame pranešime reiškiami įtarimai dėl „Lukoil Baltija“ sudarytos sutarties, kurios pagrindu ji įgijo teisę eksploatuoti kitai bendrovei nuosavybės teise priklausančias degalines, dėl ko, tyrėjų vertinimu, „Lukoil Baltija“ įgijo šių degalinių kontrolę, ir toks veiksmas yra laikytinas koncentracija.

Anot institucijos, „Lukoil Baltija“, prieš įgyvendindama minėtas koncentracijas, Konkurencijos tarybai apie tai nepranešė ir leidimo šioms koncentracijoms įgyvendinti negavo.

„Koncentracijos įgyvendinimas, neturint Konkurencijos tarybos leidimo, yra pavojingas Konkurencijos įstatymo pažeidimas, nepriklausomai nuo to, ar dėl koncentracijos įgyvendinimo buvo apribota konkurencija”, - dėstoma tarybos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)