„(Vilniaus oro uoste – ELTA) Viskas įvyko pagal planą, visi skrydžiai įvyko, kaip ir planuota. Kauno oro uoste taip pat visi komerciniai ir delegacijų skrydžiai įvyko pagal numatytą ir suderintą planą“, – trečiadienį Eltai teigė T. Vasiliauskas.

„Visi orlaiviai tilpo, kurie buvo planuota, kad liks Vilniaus ir Kauno oro uostuose“, – pažymėjo jis.

LTOU atstovas tikino, kad delegacijų atvykimo procesas pirmadienį ir antradienį įvyko sklandžiai, o šiuo metu ruošiamasi delegacijų išvykimui – tuo pačiu komercinių skrydžių atnaujinimui.

ELTA primena, kad trečiadienį Vilniuje tęsiasi aukščiausio lygio NATO viršūnių susitikimas. Antrojoje renginio dienoje dalyvaus ir antradienį į Lietuvą atvykęs Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis – jis dalyvaus naujai įsteigtos NATO-Ukrainos tarybos susitikime, spaudos konferencijoje su generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Antradienį NATO šalių lyderiai jau sutarė dėl esminio susitikimo dokumento – komunikato, kuriame numatyti sprendimai susiję su Ukrainos narystės Aljanse perspektyvomis, įsipareigota skirti daugiau asignavimų krašto apsaugai, patvirtinti regioninės gynybos planai.

Vilniuje vykstantis NATO viršūnių susitikimas – tai pirmasis tokio lygio tarptautinis renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 40 užsienio valstybių lyderiai, diplomatijų vadovai bei gynybos ministrai, kiti aukšto rango pareigūnai.

Liepos 11–12 dienomis Vilniuje svečiuojasi per 3000 užsienio delegacijų narių, maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų bei tarptautinės žiniasklaidos atstovų.