„Nuosekliai ir kryptingai tęsiame investicijų paiešką bei jų pritraukimą į Lietuvą. Tuo grindžiamas ne tik ekonomikos skatinimas, ilgalaikis ūkio augimas, bet ir naujų darbo vietų kūrimas. Mūsų ambicija tapti Šiaurės šalių regiono aukštųjų ir informacinių technologijų bei paslaugų centru, modernios ekonomikos valstybe – ne tik tampa realybe, bet ir įgauna pagreitį“, - besirengiant vizitui sakė premjeras Andrius Kubilius.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo tema – „Moderniųjų technologijų inovacijos ir investicijos: nuo vietinio prie globalaus“. Konferenciją Londone globoja Lietuvos premjeras. Forume dalyvaus žymių pasaulinių kompanijų atstovai: IBM, „Barclays”, „Microsoft”, „Get Jar”, „Sicor Biotech” („TEVA Group”), „Nordic Ventures Partners”, „Angels Den” ir kitos bendrovės.

Premjeras skaitys paskaitą Londono Ekonomikos mokyklos akademinei bendruomenei apie „Lietuvą 2030”.

Numatyta interviu su naujienų agentūrų „Bloomberg“ ir „Reuters“ televizijomis, verslo naujienų televizija „CNBC“ ir populiariąja BBC. Premjeras taip pat bendraus su „Financial Times“, „Wall Street Journal Europe“, „Financial News“, „Scotsman“ ir kitų leidinių žurnalistais.

Birželio 23 d. premjeras A. Kubilius ir jį lydintys delegacijos nariai dalyvaus dar viename pasauliniame investuotojų ir skolintojų forume „Euromoney Global Borrowers and Investors Forum“, kuriame Lietuvos ministras pirmininkas yra pakviestas skaityti pranešimą tema: „Kaip Lietuva laviruoja finansų krizės sąlygomis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją