„Litexpo“ teigimu, buvo kreiptasi į keturis rinkos dalyvius, o konkursas organizuotas atlikus rinkos tyrimą potencialiems tiekėjams įvertinti.
„Litexpo“ Eltai nurodė, kad iš viso neskelbiamų derybų būdu vykdytam konkursui pateikti pasiūlymus dėl telekomunikacijų paslaugų tiekimo paprašyta „Atea“, „Bluebridge“, „Telia Lietuva“ ir „Lietuvos radijo ir televizijos centro“.

„Atliekant rinkos vertinamą buvo gautas ir „Bitė Lietuva“ teikiamų paslaugų bendro pobūdžio pasiūlymas, kurį įvertinus buvo nuspręsta „Bitė Lietuva“ neįtraukti į apklausiamų tiekėjų sąrašą“, – komentuoja „Litexpo“.

Šį 2,78 mln. eurų vertės tinklo ir jo veikimui skirtų prekių nuomos pirkimą gruodžio pabaigoje laimėjo „Telia Lietuva“.

„Bitė Lietuva“ trečiadienį pranešė, jog įmonės teisininkai raštu kreipėsi į „Litexpo“ valdančią Ekonomikos ir inovacijų ministeriją.

Įmonė įtaria, jog „Litexpo“ galėjo neskaidriai organizuoti tinklui ir jo veikimui skirtų prekių nuomos NATO viršūnių susitikimui pirkimą, kadangi jį laimėjusios „Telia Lietuva“ stambių verslo klientų padalinio vadovas Aleksandras Golod kartu yra ir „Litexpo“ valdybos narys.

Bendrovės rašte pažymima, jog užimdamas šias pareigas A. Golod, tikėtina, „yra tiesiogiai atsakingas ir už „Telia“ pardavimus stambiam verslo klientui – „Litexpo“.

„Bitė“ prašo EIM patikrinti A. Golod veiksmus „Litexpo“ vykdant šį pirkimą bei atšaukti abiem organizacijoms atstovaujantį asmenį iš „Litexpo“ valdybos nario pareigų. Bendrovė tikino galėjusi jį įvykdyti už 900 tūkst. eurų mažesnę sumą.

„Litexpo“ pateiktame atsakyme teigiama, jog „atsižvelgiant į NATO viršūnių susitikimo specifiką“ „Bitė Lietuva“ įvardijama sutapymų suma „yra tik teorinė prielaida“.

Pats A. Golod trečiadienį konkurentų paskleistą informaciją pavadino melaginga ir patikino, jog nuo viešojo pirkimo proceso nusišalino, o pradėjęs dirbti „Litexpo“ valdyboje deklaravo galimą interesų konfliktą Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją