„Siūloma biudžetą tuštinanti iniciatyva, nepasakant, o iš kur tam reikalingos lėšos. Siūlomas sprendimas imituoja problemos sprendimą, kuri šiaip jau turi sprendinį. Neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) už vaikus Lietuvoje buvo atsisakyta, įvedus universalius vaiko pinigus, kurie mokesčių mokėtojams kainuoja apie 670 mln. eurų per metus“, – savo feisbuko paskyroje teigė M. Lingė.

„Priemonė sukurta ir veikianti, o pinigai didinami kasmet pagal galimybes. Beje vienas iš NPD už vaikus atsisakymo motyvų buvo, kad juo ne visi galėjo pasinaudoti pvz. savarankiškai dirbantys“, – akcentavo jis.

Politiko manymu, tikėtina, kad toks pasiūlymas gali būti 2024-ųjų metų prezidento rinkimų kampanijos dalis, siekiant parodyti, koks dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda yra „geras kandidatas“.

Tikėtina, kad prezidento rinkiminę kampaniją strateguojantys iš šio siūlymo tikisi ne tiek konkretaus rezultato, kiek proceso, rodančio, koks geras kandidatas ir kokie blogi potencialūs kiti kandidatai, kurie tam priešinasi“, – komentavo BFK pirmininkas.

ELTA primena, kad prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė ketvirtadienį teigė, jog šalies vadovas siūlo įvesti šeimos mokesčio lengvatą ir taip mažinti nelygybę bei neapmokestinamą pajamų dydį (NPD) artinti prie minimalios mėnesinės algos (MMA) – kas yra strateginis tikslas.

Tuo tarpu socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tvirtina, kad Prezidentūros siūlymas įvesti šeimos mokesčio lengvatą yra diskutuotinas, bet pastaraisiais metais yra nueita kitu – vaiko pinigų keliu ir vienos priemonės keisti kita nebereikėtų. Taip pat, pasak jos, Prezidentūra turėtų nurodyti kiek toks sprendimas kainuotų biudžetui ir koks būtų pajamų šaltinis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)