Bendrovės „Linas Agro Group“ valdoma įmonė UAB „Linas Agro“ Grūdų centras KŪB pasirašė su UAB „Arvi Fertis“ pirkimo-pardavimo sutartį, kuria įsigijo Joniškio žemdirbių aptarnavimo centrą, kurį sudaro 2,56 ha žemės sklypas su administraciniu pastatu, 3,36 tūkst. kv. metrų ploto trąšų sandėliais ir fasavimo įranga bei 2,51 ha žemės sklype įsikūrusį Kėdainių žemdirbių aptarnavimo centrą su administraciniu pastatu, 2,63 tūkst. kv. metrų ploto trąšų sandėliais ir fasavimo įranga. Sutarties suma šalių susitarimu neskelbiama.

Perkami objektai ribojasi su „Linas Agro“ grūdų centrais Joniškyje bei Kėdainiuose ir turi geležinkelio atšakas. Įsigytuose sandėliuose vienu metu bus galima talpinti 13 tūkst. tonų trąšų, o bendra „Linas Agro“ trąšų sandėlių talpa padidės iki 35 tūkst. tonų.

„Iki šiol į Lietuvą patys trąšų neimportuodavome, o šiemet įsivežėme 20 tūkst. tonų. Įsigiję šiuos logistikos objektus pirksime trąšas tiesiai iš gamintojų, todėl šios veiklos pelningumas didės. Per artimiausius du sezonus numatome padidinti metinį trąšų pardavimą iki 160 tūkst. tonų bei padidinti užimamą rinkos dalį Lietuvoje,“ – sako AB „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas Darius Zubas.

Prekybą trąšomis AB „Linas Agro Group“ pradėjo dar 1993 metais, pradėjusi organizuoti Rapsų ir grūdų auginimo programas. Šiuo metu trąšos sandėliuojamos „Linas Agro“ Grūdų centruose Joniškyje, Kėdainiuose, Šiauliuose, Vilkaviškyje bei kooperatyvo „Kupiškio grūdai“ elevatoriuje. Šiais, 2009 m. liepą prasidėjusiais, finansiniais metais įmonė pardavė apie 80 tūkst. tonų trąšų.

Investicija į žemdirbių aptarnavimo centrus su trąšų sandėliais taip pat leis AB „Linas Agro Group“ sustiprinti pozicijas Latvijos prekybos trąšomis rinkoje. Joniškio žemdirbių aptarnavimo centre planuojama pakuoti trąšas į didmaišius ir vežti jas į Latviją.

„Skaičiuojame, kad žemdirbių aptarnavimo centrų su trąšų sandėliais įsigijimas bendrovei duos dvigubą naudą. Pirma, šis žingsnis sustiprins AB „Linas Agro Group“ pozicijas trąšų importe, padidins veiklos pelningumą, o kartu leis palankiausiomis kainomis aprūpinti žemdirbius auginimo priemonėmis. Antras šio sandorio pliusas yra tai, kad dideliuose su mūsų grūdų centrais besiribojančiuose žemės sklypuose bus galima ateityje statyti naujas grūdų talpas. Grūdų saugyklų plėtra, stiprinanti pagrindinę mūsų veiklą – prekybą grūdais ir rapsais – yra svarbi bendrovės strategijos dalis, kurią nuosekliai įgyvendiname nuo 2002 metų,“– sako D.Zubas.

Planuojama, kad investicija į trąšų sandėlius Joniškyje ir Kėdainiuose leis įmonei iki 2012 m. vidurio padidinti trąšų pardavimo apimtis 110 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją