„Jo metu dalis mūsų darbuotojų kels jiems rūpimus klausimus ir sieks sulaukti atsakymų iš atsakingų valdžios institucijų, koks likimas laukia jų darbo vietų. Tai seka po liepos 3 dieną paskelbto pranešimo, kuomet „Lifosos“ savininkai pranešė apie planus inicijuoti bendrovės laikino konservavimo procesą dėl sankcijų verslui taikomų apribojimų poveikio“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ ir AB „Lifosa“ Nepriklausomos Profesinės Sąjungos mitingas prie Vyriausybės turėtų įvykti liepos 26 d. 12 val.

„Bendrovės vadovybė ir abi „Lifosos“ darbuotojus vienijančios profsąjungos jau susitarė, kad konsultacijos dėl darbuotojų atleidimo ir su tuo susijusių pasekmių sušvelninimo prasidės rugpjūčio 2 d.

Beveik pusantrų metų „Lifosos“ darbuotojai gyvena nežinioje, nes per visą šį laiką nepavyko rasti abi puses tenkinančio sprendimo, taigi jie nusprendė savo reikalavimus išreikšti mitinge prie Lietuvos Vyriausybės. Nepaisant didelio nusivylimo ir sekinančių aplinkybių, „Lifosos“ darbuotojai dar randa jėgų kovoti dėl gamyklos, kuri, kaip jie tikisi, ir ateityje vykdys veiklą.

Mūsų darbuotojai jau seniai yra nusivylę ir kvestionuoja skirtingai į situaciją nusprendusias pažiūrėti Europos Sąjungos valstybes. Kolegos Belgijoje veikiančioje itin panašioje gamykloje sako galį laisvai dirbti, nepažeisdami sankcijų, tuo tarpu mūsų žmonės „Lifosoje“ – ne“, – dėstoma bendrovės pranešime.

„Lifosai“ nuo 2022 m. gegužės yra paskirtas laikinasis administratorius. To prireikė po to kai tų metų kovą bendrovės savininkui Andrejui Melničenkai pritaikytos Europos Sąjungos sankcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)