„Mes negavome jokios informacijos, kad gali būti atleidžiami darbuotojai, nemokami atlyginimai, apie įmonės sąskaitų areštą. Atėjome į darbą, atliekame savo pareigas, planus, mes vykdome įsipareigojimus darbdaviui, darbdavys vykdo mums. Eilinė darbo diena, kalbų yra, bet nieko konkretaus“, – ketvirtadienį BNS sakė Vitalijus Varnas.

Jo teigimu, daugiau informacijos apie įmonės likimą tikimasi sužinoti kovo 18 dieną, kai turėtų vykti darbuotojų susirinkimas su vadovais.

„Gal tada išgirsime ką nors daugiau. Aišku, tos nuotaikos tokios, kad kiekvieną dieną laukiame visokių žinių. O kol kas iš tiesioginių vadovų negirdėjome nei apie atleidimus, turime dirbti ir dirbame“, – BNS sakė V. Varnas

Pasak jo, nepriklausoma profesinė sąjunga vienija apie 200 narių. Kita „Lifosos“ profsąjunga atstovauja dar apie 100 darbuotojų interesams.

„Sodros“ duomenimis, įmonėje dabar dirba 1030 žmonių.

„Lifosai“ apribojimai taikomi po to, kai ES trečiadienį netiesioginį jos savininką Rusijos oligarchą Andrejų Melničenką įtraukė į sankcijų sąrašą.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai „EuroChem Group“, kurios 90 proc. priklauso A. Melničenkos valdomai Kipro įmonei „AIM Capital“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją