„Labai keistas straipsnis. O man, kaip cituojamam šitame tekste, tikrai nemalonu, kad man buvo užduoti klausimai neinformuojant, kokiam straipsniui mano atsakymai bus panaudoti“, - DELFI antradienį sakė R. Rudzkis. Anot jo, jis „be jokio konteksto“ buvęs paklaustas, ar Lietuvoje veikiantys bankai atlaikytų kilusią paniką.

„Aš ir pasakiau, kad užsieniečių bankai atlaikytų, nes turi užsienio stiprius motininius bankus, kurie išgelbėtų. O vietiniai bankai be pagalbos neatlaikytų, nes joks bankas neatlaiko panikos. Tai yra tiesiog neįmanoma, jeigu jau kyla panika, indėliai bėga, tada bankas neatlaiko. Dar buvo kitas klausimas, o tai kas tada galėtų pridengti lietuviškus bankus, aš atsakiau, kad Vyriausybė, kaip kad buvo ir kitose šalyse – Airijoje, Islandijoje, Latvijoje.

Kodėl man tas klausimas buvo užduotas, aš net suerzėjau, atvirai pasakius. Tik pasakiau, kodėl jūs manęs čia klausinėjate tokių klausimų vakare, kai aš nesu bankininkystės specialistas? Šiaip aš realiąja ekonomika domiuosi“, - prisimena R. Rudzkis.

Jis sako neprisimenantis pavardės skambinusio žmogaus, o ir pačiam tekste žurnalisto pavardės nėra.

Antradienį pasirodė „Lietuvos ryto” numeris, kurio pagrindinėje publikacijoje buvo teigiama, kad prezidentė Dalią Grybauskaitė rengia planą prieš mažuosius Lietuvos bankus – neva norėta atlikti kratas, sulaikyti vadovus, o vėliau ir pačius bankus perimti į valstybės rankas.

Generalinė prokuratūra išplatino pranešimą, kuriame paneigė, kad prašė kratos orderio, o Lietuvos bankas faktus pavadino spekuliacijomis.

Kultūros ministerijos duomenimis, 35,64 proc. dienraščio „Lietuvos rytas” akcijų priklauso bendrovei „Snoro Media Investicijos“. Tai – banko „Snoras” antrinė bendrovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją