Pasak jos, ne visais atvejais gyventojai galės sekti savo siuntas.

„Raginame žmones, jei siunčiate siuntas į užsienį, apsišarvuoti kantrybe, nes gali būti vėlavimai. Antras dalykas – ne visada seksite savo siuntą, ne visada matysite, ar ji įteikta (...), nes daugelis šalių, tarp jų ir Lietuva, atsisakė to fizinio parašo. Kitas dalykas – reikia siųsti registruotas ir pirmenybines siuntas, nes, pavyzdžiui, tiek Prancūzija, tiek JAV, tiek kitos šalys pirmenybę teikia registruotoms siuntoms“, – Eltai sakė ji.

Pasak V. Budrienės, prasidėjus karantinui ir sutrikus oro transportui, kilo nemažai problemų dėl tarptautinių siuntų pristatymo.

„Tarptautinės siuntos jau po truputį pradeda judėti, kurios buvo šiek tiek „pakritusios“ vien dėl logistinės situacijos. Užsidarė oro transportas, per kur siuntos dažniausi buvo siunčiamos. Dabar traukinys atvažiavo su 42 vagonais, kuriuose yra siuntos. Du skirti Lietuvai, kiti važiuos į Europą. Visos Europos siuntos yra sutrikusios būtent dėl oro transporto“, – sakė Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė.

Jos teigimu, situacija dėl tris kartus padidėjusių siuntų skaičiaus yra įtempta ir Lietuvoje. Dėl to, pasak jos, galimi vėlavimai iki 5 dienų.

„Vidaus rinkoje tikrai yra padidėjęs srautas, tai pristatymas dėl to yra ilgesnis iki 5 dienų. Pailgėja tas pristatymas vien dėl didesnio srauto“, – pridūrė V. Budrienė.

Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė taip pat atkreipė dėmesį į vis dažniau paskutinėmis savaitėmis pasitaikančius atvejus, kai pilnai užpildomi siuntų savitarnos terminalai.

„Mes įvairiomis akcijomis, skatinimo priemonėmis klientus raginame atsiimti siuntą ir užleisti vietą kitai siuntai. Jei artimiausias paštomatas yra užimtas, ją (siuntą – ELTA) dedame kitame artimiausiame paštomate. (…) Visgi nesukeliame lūkesčių, nes gali tekti palaukti“, – akcentavo pašnekovė.

Kovo pabaigoje Prancūzijos paštas pranešė, kad dėl COVID-19 sukelto visuotinio karantino nuo kovo 30 dienos šalies paštas priims tik pirmenybines siuntas. Tuo tarpu nepirmenybinės siuntos į Prancūziją bus siunčiamos šaliai atnaujinus tokių siuntų priėmimą.

Apie veiklos sutrikimus pranešė ir JAV paštas. Skelbiama, kad dėl koronaviruso pandemijos paštas nebegali užtikrinti įprastų savo veiklos standartų, dėl šios priežasties galimi vėlavimai tiek pristatinėjant siuntas ir korespondenciją gyvenantiems JAV, tiek laukiantiems jų iš šios šalies.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)