„Bendrovė pripažįsta 2022 metais susidūrusi su iššūkiais, užtikrinant aukščiausią tarptautinių siuntų pristatymo kokybę. Šiuo metu Lietuvos paštas įgyvendina tarptautinių siuntų pristatymo paslaugos kokybės gerinimo planą, jau 2023 metais fiksuojami smarkiai pagerėję šios paslaugos teikimo rodikliai“, – teigiama Lietuvos pašto komentare.

Pasak įmonės, šiuo metu ji vykdo 9 iš 11-os universaliųjų pašto paslaugų teikimo kokybinių reikalavimų, kuriuos nustato ir stebi RRT, o tose tarptautinių siuntų pristatymo proceso dalyse, už kurias atsakingas yra tik Lietuvos paštas, šiais metais rodiklius pagerino.

Bendrovė atkreipia dėmesį, kad už tarptautinių siuntų pristatymo greitį atsakomybę prisiima ir kitų šalių pašto operatoriai, kurių darbo kokybės Lietuvos paštas nekontroliuoja.

„Kalbant apie tarptautinių pašto siuntų pristatymą, norime atkreipti dėmesį, kad šių siuntų pristatymo kelias apima ne vieną logistikos grandį bei šalį. Tai reiškia, kad atsakomybę už siuntos greitį prisiima visi logistinės grandinės dalyviai – tarp jų ir kitų šalių pašto operatoriai“, – rašoma išplatintame komentare.

Taip pat Lietuvos paštas pabrėžia, kad trumpesnis tarptautinių siuntų pristatymo terminas, kokio reikalauja RRT, išaugintų šių paslaugų kainą klientams, kurių dauguma yra linkę rinktis pigesnį, bet lėtesnį siuntų pristatymo būdą.

ELTA primena, kad penktadienį RRT Lietuvos paštui paskyrė daugiau kaip 184 tūkst. eurų baudą už teisės aktuose nustatytų kokybės rodiklių neįvykdymą.

RRT duomenimis, pastaruosius kelerius metus nuosekliai prastėja Lietuvos pašto tarptautinių pirmenybinių korespondencijos siuntų, siųstų tarp ES valstybių narių, kokybės rezultatai.
RRT ekspertai nustatė, kad Lietuvos paštas ženkliai atsilieka nuo kitų ES šalių.

Lietuvos siunčiamos pirmenybinės korespondencijos siuntos į ES valstybes nares vidutiniškai keliauja 16 proc. ilgiau nei siunčiamos iš Lenkijos, 43 proc. ilgiau nei siunčiamos iš Estijos ir net 49,5 proc. ilgiau, nei siunčiamos iš Latvijos, penktadienį informavo RRT.

Į kai kurias ES valstybes pirmenybinės korespondencijos siuntos iš Lietuvos keliauja ilgiau nei 10 dienų, pavyzdžiui, į Bulgariją, Čekiją, Daniją, Suomiją, Rumuniją, Ispaniją, o į Kiprą – apie pusę mėnesio, nurodė tarnyba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją