„Jau kurį laiką siuntas į Jungtinę Karalystę gabenome ne tik oro, bet ir žemės transportu. Kaimyninėms valstybėms uždarius sienas su šia šalimi sutriko ir uostų veikla – juose nusidriekusios krovinių vilkikų eilės, ne vienam jų jau teko suktis atgal, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba. – Pagal esamą situaciją akivaizdu, siuntos į ir iš Jungtinės Karalystės tikrai reikšmingai vėluos“.

Pasak Lietuvos pašto atstovo, Jungtinė Karalystė yra viena pagrindinių šalių į kurią siunčia lietuviai. Pagal iš užsienio atkeliaujančių siuntų kiekį, ji yra svarbi ir kaip importo šalis. Per Jungtinės Karalystės oro uostus gabenamos siuntos ir dar bent į 10 kitų šalių, kaip pavyzdžiui, JAV, Australiją, Kanadą. Šiuo metu aktyviai ieškoma alternatyvų siuntimui į šias šalis, siuntos yra nukreipiamos į kitus tranzitinius oro uostus, bet esama situacija gali daryti įtaką ir laikinai pailginti jų pristatymo trukmę.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiuo metu bendrovė atidžiai seka padėtį, vertina visas galimybes siuntų pristatymui į Jungtinę Karalystę, tačiau galimas scenarijus, kad bus pasekta kitų siuntų pristatymo paslaugas teikiančių įmonių pavyzdžiu ir siuntų priėmimas į Jungtinę Karalystę laikinai bus sustabdytas.

Kol kas Lietuvos paštas priima iš klientų siuntas į Jungtinę Karalystę, tačiau iš anksto perspėjama, kad jų pristatymas reikšmingai vėluos. Apie bet kokius pokyčius, susijusius su siuntų priėmimu į Jungtinę Karalystę, bendrovė informuos klientus atskiru pranešimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)