Sprendimas dėl šio pokyčio priimtas radus sutarimą su darbuotojų atstovais ir atsižvelgus į jų pateiktas pastabas. Atleidžiamų darbuotojų išeitinėms išmokoms iš viso bus skirta apie 800 tūkst. eurų, o bendrovės personalo specialistai jiems teiks profesines konsultacijas darbo paieškos klausimais, rašoma bendrovės pranešime.

„Alternatyvių siuntimo kanalų, pirmiausiai per paštomatų tinklą, populiarėjimas ir mažėjančios tradicinių pašto paslaugų apimtys – tendencija, matoma visoje Europoje. Nors vien tik per pastaruosius penkerius metus šių paslaugų poreikis Lietuvoje sumažėjo kone perpus, tačiau per šį laikotarpį ne visiems laiškininkams tenkančios darbų apimtys buvo peržiūrėtos.

Tai lėmė netolygius darbų krūvius skirtingose pašto apylinkėse, dėl ko ir priėmėme sunkų sprendimą su dalimi laiškininkų atsisveikinti. Ši pertvarka yra būtina, norint išlaikyti bendrovės finansų tvarumą ir kartu padidinti veiklos efektyvumą“, – sako Rolandas Zukas, Lietuvos pašto generalinis direktorius.

Šiuo metu Lietuvos pašte dirba 2 982 darbuotojai, prieš metus jų skaičius siekė apie 3260.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)