Po beveik dvejų metų diskusijų pagaliau baigti rengti gintaro žvalgybos ir gavybos Kuršių mariose konkurso nuostatai. Paaiškėjo, kad konkursą laimėjusiai įmonei nebus leista iškasti ties Juodkrante marių dugne glūdinčio viso gintaro – 5 iš 84 ha ploto ketinama palikti turizmo reikmėms.

„Tai maža pergalė, nes iki šiol įvairių žinybų specialistai tvirtino, kad palikti dalį gintaro pažintinio turizmo plėtrai nėra galimybės. O dabar jau pradėjome rengti bendrą koncepciją, susijusią su Gintaro įlankos pritaikymu istoriniam pažinimui – galimybe plukdyti žmones į gintaro gavybos vietą laiveliais“, – dienraščiui sakė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser.

Aušra Feser

1993–1994 metais ir 1997-aisiais lietuvių geologai žvalgė marių dugną ir nustatė keletą perspektyvių gintaro žaliavos klodų. Minimas vienas apie 112 tonų gintaro telkinys ties Juodkrante ir dar keturi perspektyvūs kitose vietose, iš viso – apie 350 tonų gintaro. Būtent Baltijos aukso gyslą, kurioje yra per 100 tonų gintaro, ties Juodkrante dabar planuojama leisti eksploatuoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)