Bendrovė pranešė skelbianti tarptautinį konkursą, kuriuo 10 metų laikotarpiui bus išnuomotos turimos degalų saugojimo bazės Vilniaus ir Palangos oro uostuose.

Lietuvos oro uostų Operacijų ir infrastruktūros departamento vadovo Dainiaus Čiuplio teigimu, vienas iš skelbiamo konkurso tikslų – sudominti ir priraukti tarptautinius, patyrusius, tokios infrastruktūros valdymo patirtį kituose oro uostuose turinčius rinkos lyderius.

„Lietuvos oro uostai vadovaujasi požiūriu, kad turima infrastruktūra turi būti valdoma efektyviai, pasitelkiant savo srities profesionalus ir sukuriant abipusiai naudingą partnerystę. Mums svarbu, kad valdomas turtas kurtų pridėtinę vertę“, – pranešime sako D. Čiuplys.

Tarptautinio konkurso nugalėtojas rūpinsis aviacijai skirtų degalų saugojimu, kokybės tikrinimu, išdavimu, tiekimu į orlaivius ir visais kitais su degalų infrastruktūros valdymu susijusiais procesais.

Reaktyvinių variklių degalų JET-A1 talpa Vilniaus oro uoste siekia 4 tūkst. kubinių metrų, Palangos oro uoste – 300 kubinių metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)