Devynios Lietuvos mėsos perdirbimo bendrovės gavo leidimus eksportuoti produkciją į JAV. Trečiadienį JAV žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnyba oficialiai paskelbė jų sąrašą, pranešė Vyriausybė.

„Tai reiškia, kad atsiveria viena papildoma rinka, tikrai didelė ir alternatyvi Rusijai. Nes kol kas mes iš trečiųjų šalių rinkų tokių didelių nei vienos neturime. Ir Amerikos rinka yra viena iš tų didžiųjų. Galime kalbėti apie Amerikos rinką taip, kad mes vežtume ten ne tiek žalią mėsą, o jau perdirbtą, didesnės pridėtinės vertės mėsą, kuri būtų skirta kaip tik mūsų išeivijai. <...> Yra daug namų darbų, techninių reikalų. Yra komercinė dalis – susiderinimas su amerikiečių tinklais, ką, kaip transportuoti, kur sandėliuoti ir visa kita“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo E. Mackevičius.

Lietuvos mėsos perdirbimo asociacijos direktorius pastebėjo, kad šis išėjimas į naują rinką paskatins vidinę Lietuvos mėsos gamybą bei sukurs daug naujų darbo vietų. Be to, kaip sakė E. Mackevičius, kol kas esame vienintelė valstybė Europos Sąjungoje, galinti į JAV įvežti ne tik šviežią mėsą, bet ir jos gaminius.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti ČIA.