Remdamasi Lošimų priežiūros tarnybos (LPT) metiniais lošimų ir loterijų organizatorių veiklos duomenimis, asociacija teigia, kad visas lošimų sektorius per 2020 metus gavo 8,1 proc. arba 9,1 mln. eurų mažiau pajamų nei per 2019 metais.

Fizinių lošimų pajamos per 2020 metus traukėsi 39 proc. (28,2 mln. eurų), o nuotolinių augo augo 47 proc. (19 mln. eurų).

2019 metais fiziniai lošimai sugeneravo 64 proc. visų sektoriaus pajamų, o 2020 metais šis skaičius sumenko iki 42 proc. Atvirkštinė situacija įvyko su nuotoliniais lošimais – 2019 metais jie sudarė 42 proc. sektoriaus pajamų, o 2020 metais augo iki 58 proc.

„Į praėjusių metų nuotolinių lošimų kilimą galima būtų žvelgti pozityviai, bet ir 2019 metais šis segmentas augo 44 proc., tad negalime teigti, kad įvesti visuotiniai karantinai perviliojo lošėjus iš fizinių lošimų į nuotolinius“ – pasakojo Lietuvos lošimų verslo asociacijos (LLVA) direktorius Mantas Zakarka.

Jis paaiškino, kad vyksta stabilus ir organiškas kasmetinis nuotolinių lošimų augimas, kurį nulemianti natūraliai visame pasaulyje vykstanti skaitmenizacija.

Pasak asociacijos, daugelis Lietuvoje veikiančių lošimų kompanijų užsiima tik nuotoliniais arba tik fiziniais lošimais, todėl pastarosioms kompanijoms pandemija atsiliepė stipriausiai – jos negalėjo patiriamų nuostolių bent iš dalies kompensuoti nuotoliniais lošimais.

„Nors metinėje lošimų sektoriaus apžvalgoje matome santykinai nedidelį pajamų sumažėjimą, būtina atsižvelgti į tai, kad 2019 metais pajamos iš lošimų augo 13 mln. eurų. Įvertinus buvusį kasmetinį sektoriaus augimo potencialą, realus sektoriaus kritimas yra dar gerokai didesnis“ – sako M. Zakarka.

Jis pažymėjo, kad nors sektorius išgyveno pajamų mažėjimą, pozityviai vertintintas ypač fizinių lošimų kompanijų atsakingumas, nes masinių darbuotojų atleidimų per šį laikotarpį fiksuota nebuvo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)