„Ši vasara verslininkams, Palangai buvo tikrai nebloga. Lyginant su praeitais metais, mes tikrai turėjome labai didelį užimtumą“, – LRT radijui trečiadienį teigė L. Taučiūtė.

„Taip, vasara buvo lietuviška, ne tiek smarkiai džiugino orai kaip džiugina rugsėjo mėnesį. Bet (verslininkai – ELTA) išsikėlė tikslus, susidėliojo prioritetus, į ką orientuotis, ką pritaikyti, kaip pakviesti svečią, orientuotis į dar didesnę kokybę. Buvo labai daug investuota į sveikatinimosi sektorių“, – pridūrė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Nors Palangos verslininkai turėjo iššūkių pritraukti daugiau poilsiautojų, rezultatai, anot L. Taučiūtės, pakankamai geri.

„Turėjome iššūkių pritraukti dar daugiau svečių, tikrai sekėsi gerai ir rezultatai yra pakankamai geri. Tiesiog verslui reikėjo labiau pasistengti“, – reziumavo šių metų verslo vasarą ji.

Visgi R. Palionis neskubėjo sutikti ir pabrėžė, kad šių metų vasara Lietuvos kurortų verslininkams buvo sunki. Anot jo, vietiniai verslai turėjo konkuruoti su užsienio turizmu.

„Šitie metai mums buvo itin sunkūs. Jeigu anksčiau išvažiuojamame turizme dirbo 2 operatoriai, kurie siūlė išvažiuoti kažkur, tai šiais metais buvo net penki operatoriai“, – kalbėjo Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vadovas.

„Tai įsivaizduokite, kokią konkurenciją mes, vietiniai kurortai, turėjome. Visi kurortai turėjome pasitempti kokybe, kažkuria vieta ir kaina. Tai metai buvo tikrai darbingi“, – akcentavo R. Palionis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)