„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Gediminas Petrauskas sako, kad išsiaiškinus sankcijų vengimo tvarką LTG galės nustatyti galutinius naudos gavėjus ir greitai priimti sprendimus dėl bendradarbiavimo su tokiais verslo partneriais. Pasak jo, tai susiję ne tik su Baltarusijos kalio trąšų gamintojos ir eksportuotojos „Belaruskalij“ situacija.

„Tai susiję su verslo klientų rizikos vertinimu, kad įsivertindami jų rizikas turėtume galimybę priimti sprendimus dėl sandorių. Tai liečia ne tik situaciją su „Belaruskalij“, tai liečia ir tam tikras įmones, kurios galėtų potencialiai patekti į sankcionuotų įmonių sąrašą, bet nereikėtų šito pirkimo sieti vien tik su „Belaruskalij“, – BNS sakė G. Petrauskas.

Pasak, jo panašiomis paslaugomis LTG naudojasi ir šiuo metu, tačiau siekiama gauti dar išsamesnę informaciją apie verslo partnerius. Jie būtų vertinami, kai bet koks sandoris viršys 1 tūkst. eurų.

„Norime turėti detalesnę informaciją, kas liečia tam tikras įmones, kurios dalyvauja, nes turime ir tarptautinius pirkimus, kad ir pavyzdžiui, galėtume įsivertinti rizikingumą to, kas susiję, su įmonių sąsajomis. Ta informacija mums yra naudinga ir mes siekiame turėti pilnesnį sąrašą. Jei kalbame apie sankcionuotas įmones, tai gauname informaciją, kas yra naudos gavėjas, įvertinant kažkokius galimus apėjimus“, – kalbėjo LTG atstovas.

Planuojama konkurso vertė siekia 36 tūkst. eurų (be PVM). Pasiūlymų laukiama iki vasario 2 dienos.

LTG po vasario 1-osios nebegabensiant į JAV sankcijų sąrašus įtrauktos vienos didžiausių pasaulyje kalio trąšų gamintojų ir eksportuotojų „Belaruskalij“ trąšų, įmonė skelbė gavusi bendrovių-tarpininkių prašymų vežti „Belaruskalij“ trąšas arba druską keliams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)