Kaip praneša „Lietuvos energija“, pirmuoju etapu visi suinteresuotieji rinkos dalyviai gali nemokamai pasinaudoti keturiais „Energijos skirstymo operatoriaus“ pateiktais duomenų rinkiniais, kurie atitinka viešai skelbiamų duomenų reikalavimus. Viešai yra publikuojami duomenys apie įrengtus elektros energijos gamybos pajėgumus, kurie yra prijungti prie skirstomojo tinklo, gaminančių vartotojų gautą iš tinklo ir atiduotą į tinklą energijos kiekį ir bendrą elektros energijos suvartojimą.

„Tikimės, kad atverti duomenys ne tik prisidės prie didesnio pasitikėjimo įmone bei skaidrumo augimo, bet ir paskatins naujų paslaugų ir technologijų sukūrimą“, – pranešime sako „Lietuvos energijos“ valdybos narys ir Infrastruktūros ir plėtros tarnybos direktorius Dominykas Tučkus.

Šiuo metu, kaip pranešė grupė, patalpinti 4 atvirų duomenų rinkiniai: elektros energijos gamybos pajėgumai, prijungti prie skirstomojo tinklo, gaminantys vartotojai, gaminančių vartotojų paros profiliai ir bendras elektros energijos suvartojimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)