Paskelbus į Seimą kandidatuojančio V. Romanovo interesų deklaraciją, paaiškėjo, kad šių metų sausio 4 d. jis nurodė gavęs gausybę finansinių dovanų. Esą gautos 22 dovanos po 9,999999 mln. Lt iš fizinių asmenų, registruotų Lietuvoje, o dar vienas asmuo tą pačią dieną bankininkui padovanojo apie 3,64 mln. Lt. Be to, deklaracijoje atskleidžiamos įspūdingos finansinės operacijos su užsienyje registruotomis kompanijomis.

Centrinis šalies bankas tokią informaciją apie didžiausio Ūkio banko akcininko gautas dovanas komentuoja atsargiai.

„Lietuvos bankas, vykdydamas komercinių bankų priežiūrą disponuoja informacija apie sandorius, susijusius su bankų akcinio kapitalo didinimu. Kadangi jūsų klausimuose minimi duomenys, nebūdami tiesiogiai susiję su banko veikla, nėra priskirtini šiai informacijos kategorijai, šiuo metu Lietuvos bankas neturi nei pagrindo, nei galimybės juos komentuoti.“, - teigiama Lietuvos banko atsakymuose į DELFI klausimus.

Centrinis šalies bankas taip pat nekomentuoja, ar V. Romanovo dovanų lietus ir kitos finansinės operacijos neturi pinigų plovimo požymių.

„Pagal įstatymuose numatytą valstybės funkcijų pasiskirstymą, Lietuvos bankas, bendradarbiaudamas su kitomis valstybės institucijomis, sprendžia sisteminius pinigų plovimo prevencijos klausimus. Konkrečių sandorių, juolab tiesiogiai nesusijusių su bankų veikla, tyrimas yra ne Lietuvos Banko priežiūros objektas“, - teigia Lietuvos bankas.

Tuo tarpu V. Romanovo Ūkio bankas esą netgi pasitempė ir geriau vykdo centrinio šalies banko nurodymus.

„Lietuvos bankas vykdo nuolatinę visų Lietuvoje veikiančių bankų, taip pat ir Ūkio banko, veiklos priežiūrą. Nustačius veiklos trūkumų, bankams nurodoma juos ištaisyti, nustatomas konkretus terminas, per kurį Lietuvos banko rekomendacijos ir nurodymai turi būti įvykdyti. Kaip ir kituose bankuose, Ūkio banke tam tikrų veiklos trūkumų taip pat nustatoma, duodami nurodymai ir kontroliuojama, kad nurodyti trūkumai būtų pašalinti iki Lietuvos banko nustatyto termino. Pastebėtina, kad pastaruoju metu šis bankas imasi aktyvių veiksmų, kad nurodymai būtų įvykdyti per Lietuvos banko skirtą laiką“, - teigia Lietuvos bankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)