Kaip praneša Lietuvos bankas, „Tele2“, kuriai išduota elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licencija, pavėluotai pateikė Lietuvos bankui audituotas 2021 m. finansines ataskaitas, audito ataskaitą ir audito išvadą bei sprendimą dėl finansinio metinės veiklos rezultato paskirstymo.

Bendrovė pripažino pažeidimą ir ėmėsi priemonių, kad jis nepasikartotų. Įvertinęs aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė „Tele2“ 20 tūkst. eurų baudą.

„Tele2“ komentare žiniasklaidai informuoja, kad ataskaitą pavėlavo pateikti keliomis savaitėmis dėl ilgai trukusio audito.

„Apgailestaujame, kad 2021 m. audituotą finansinę atskaitomybę pateikėme Lietuvos bankui keliomis savaitėmis vėliau. Taip nutiko, nes mūsų partneriai ilgiau nei planuota vykdė mūsų finansinį auditą. Suprantame, kaip svarbu laikytis terminų, todėl peržiūrėjome tiek vidinius procesus, tiek susitarimus su partneriais, ir įvedėme papildomų priemonių, kurios, tikime, padės užtikrinti, kad ateityje situacija nepasikartotų“, – rašoma įmonės komentare.

Tuo tarpu elektroninių pinigų įstaiga „Secure Nordic Payments“ neįvykdė Lietuvos banko nurodymo – iki nustatyto termino nepateikė audituotų 2021 m. finansinių ataskaitų. Be to, centrinis bankas nustatė, kad 2022 m. rugsėjo 30 d. įstaigos nuosavas kapitalas buvo mažesnis už reikalaujamą (350 tūkst. Eur). O Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatyme nurodoma, kad šios įstaigos privalo nuolat užtikrinti nustatytą nuosavo kapitalo dydį.

Už minėtus pažeidimus Lietuvos bankas skyrė „Secure Nordic Payments“ 28 tūkst. eurų baudą. Pažeidimus įstaiga pripažino ir jau juos pašalino, informuoja Lietuvos bankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją