Pasak LB, deficitas susidarė dėl neigiamų užsienio prekybos ir pirminių pajamų balansų, kurių neatsvėrė teigiami paslaugų ir antrinių pajamų balansai.

Dėl reikšmingai padidėjusio prekių importo (6,2 proc.) ir sumažėjusio eksporto (1,3 proc.) 3,4 karto padidėjo prekybos balanso deficitas, jis sudarė 241,8 mln. eurų. Antrinių pajamų perteklinis balansas per mėnesį padidėjo 51,9 proc., nes 3,8 karto išaugo pervedimai iš ES paramos fondų (vasarį jie sudarė 61,1 mln. eurų) ir 81,8 proc. – apskaičiuotos Lietuvos įmokos į ES biudžetą (vasarį jos sudarė 84,1 mln. eurų).

LB duomenimis, privačių asmenų pervedimai iš užsienio sudarė 87,7 mln. eurų. Palyginti su sausiu, jie padidėjo 3,2 proc. Privačių asmenų pervedimai iš Lietuvos sudarė 33,5 mln. eurų – sumažėjo 2,1 proc.

Teigiamą grynąjį finansinės sąskaitos investicijų srautą (290,6 mln. eurų) lėmė teigiami kitų ir tiesioginių investicijų grynieji srautai, kurių neatsvėrė neigiamas portfelinių investicijų grynasis srautas ir sumažėjusios oficialiosios tarptautinės atsargos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)