Šiemet EPĮ ir MĮ pajamos iš licencinės veiklos siekė 289,3 mln. eurų, iš jų beveik du trečdaliai priklauso dešimčiai sektoriaus įstaigų. Elektroninių pinigų įstaigų pajamos sudarė 87 proc., o mokėjimo įstaigų – 13 proc. visų sektoriaus pajamų. Eliminavus „Revolut Payments“ perėjimo į kitą sektorių įtaką, likusių EPĮ ir MĮ pajamos, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 1,8 karto.

Bendra elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų atliktų mokėjimo operacijų suma 2022 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje sudarė 109,8 mlrd. eurų – 1,9 karto daugiau nei lyginamuoju laikotarpiu pernai. Pusę visų elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų atliktų mokėjimo operacijų vykdo penkios elektroninių pinigų įstaigos.

Per pirmuosius tris 2022 m. ketvirčius Lietuvos bankas išdavė 4 licencijas, iš jų 2 EPĮ, 1 MĮ ir 1 MĮ ribotą. Per šį laikotarpį šešios įstaigos pasitraukė iš EPĮ ir MĮ sektoriaus: trys įstaigos kreipėsi į Lietuvos banką su prašymu panaikinti turimą licenciją, jau anksčiau minėtas UAB „Revolut Payments“ tapo banku. Dviem įstaigoms licencijos galiojimas buvo panaikintas Lietuvos banko sprendimu dėl šiurkščių ir sistemingų pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją