"Kinijos atstovai jau sugeba pagaminti neblogas kėdes ir gerokai pigiau. Tačiau padėties nedramatizuojame, išeitis yra gaminti sudėtingesnius gaminius. Jų užsakymai mažesni, bet pelningesni", - dienraščiui "Verslo žinioms" sakė medinių stalų ir kėdžių gamintojos "Venta" prekybos direktorius Šarūnas Norvaišas.

95 proc. produkcijos į Europos Sąjungą (ES) eksportuojančios "Ventos" apyvarta per devynis šių metų mėnesius, palyginti su praėjusių metų sausio-rugsėjo mėnesiais, padidėjo 20 proc. iki 55 mln. litų.

Metų pradžioje 98 mln.litų pajamas per šiuos metus ketinusi pasiekti bendrovė metinius pardavimus šiuo metu planuoja padidinti nuo 63 mln. iki 75 mln. litų.

"Mes perorientuojame gamybą. Anksčiau gaminome tik pagal klientų užsakymus, o nuo metų pradžios pradėjome kurti savo gaminius - medinius stalus, kėdes, komodas, indaujas. Kinijos konkurencija paskatino į savo verslą pažiūrėti kitomis akimis", - sakė bendrovės "Baldenis" pardavimų direktorius Artūras Baranauskas.

Į aukštesnį segmentą nutarusi orientuotis bendrovė tikisi sumažinti konkurenciją ir mažesnėmis sąnaudomis gauti didesnį pelną.

Keturias įmones jungiančios "Baldenio" grupės apyvarta šiemet sausį-rugsėjį išliko tokia pati kaip tuo pačiu metu pernai - 23 mln. litų. Maždaug 95 proc. produkcijos bendrovė eksportuoja į ES šalis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją