„Nepaisant nepalankaus pandemijos poveikio daugeliui verslo sektorių, autoeksploatacinių reikmenų rinka išlaiko augimo potencialą. Matydami šias tendencijas ir norėdami stiprinti savo pozicijas Baltijos šalių regione dairėmės strateginių plėtros galimybių.

Tikime, kad šis įsigijimas atvers naujų distribucijos kelių, suteiks dar daugiau vertės ir darbuotojams, ir mūsų tiekėjams, ir prekybos partneriams, kurių jau dabar turime per 2,5 tūkstančio“, – sako „Tobis Holdings“ vadovas ir akcininkas Gintautas Radvilavičius.

Po įsigijimo nuspręsta, kad holdingo valdomos „Tobis“ ir „Getz“ įmonės toliau veiks kaip savarankiškos bendrovės. Ateityje planuojamas pagalbinių funkcijų, tokių kaip finansų valdymas ar logistika, optimizavimas.

Pasak G. Radvilavičiaus, vienas iš prioritetų ir toliau bus grupės įmonių veiklos tvarumo didinimas.
„Toliau sieksime mažinti savo veiklos paliekamą pėdsaką aplinkai, rinkai pristatysime tvaresnių automobilių priežiūros prekių ir specialią produkciją, skirtą elektromobiliams. Tai – dar viena niša, kurioje matome didelių galimybių”, – sako „Tobis Holdings“ vadovas ir akcininkas.

Holdingo valdoma bendrovė „Tobis“ Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje užsiima didmenine ir internetine automobilių eksploatacinių priemonių prekyba, teikia techninę pagalbą ir konsultacijas. Ji Baltijos šalyse atstovauja daugiau kaip 80 pasaulinio lygio automobilių priežiūros prekių ženklų. „Tobis“ metinė apyvarta trijose rinkose pernai buvo 13,5 mln. eurų.

„Getz“ įmonės taip pat vykdo didmeninę automobilių priežiūros priemonių prekybą mažmeninėms parduotuvėms ir prekybos tinklams Baltijos šalyse. „Getz“ komandoje iš viso dirba 50 darbuotojų, bendra įmonių metinė apyvarta pernai siekė beveik 9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)