Įsigijo nė nemačiusi

Kai sutinkame Andželiką, ji mus vedasi į jaukią pavėsinę ir sako tuoj papasakosianti savo istoriją bei priduria, kad tai – stiprios moters pasakojimas, kuri svajojo apie žemę, kūrybines ambicijas.

„Šoku, piešiu, mėgstu jodinėti, siūti, daug ką veikiu, man viskas patinka, kas susiję su gamta, žeme, gyvūnais. Kaip matote, visa tai mane supa, ir viskas man labai artima. Tai mano sena svajonė“, – apie savo gyvenimą šiandien kalba ji ir iškart užsimena, kad apie tokią sodybą, kokioje tądien sėdime ir kalbamės, ji svajojusi visą dešimtmetį.

„Įsigijau ją jos nemačiusi. Man buvo svarbiausi du dalykai: kad ji būtų ne mažiau hektaro ir kad kaimynai būtų ne arčiau nei per kilometrą. Radau tokį sklypą, paprašiau draugės, kad ji viską apiformintų, ir viskas“, – sako ji ir tikina, kad jos apžiūrėti ji atvykusi tik po metų po įsigijimo, nes tuo metu gyveno Izraelyje, iš kur buvo kilęs jos buvęs vyras.

Paklausus, kodėl moteris gyvenimui išsirinko būtent Lietuvą, ji tikina, kad čia prieš tai jau buvo lankiusis ir net gyvenusi, o pirmą kartą į mūsų šalį atvykusi šešiolikos metų.

Andželikos Kedar ūkis

„Kai atvykau čia, tiesiog įsimylėjau. Pirmiausia, gyvenimą vienkiemyje, atokumą, niekas čia tau neįkyri. Rusijoje, Baltarusijoje paprastai visiems rūpi, ką žmonės pasakys. Čia to nėra“, – drąsiai kalba ji.

Anot Andželikos, ten, kur ji gyveno anksčiau, žmonės kišdavosi į vienas kito gyvenimus, o čia viskas kitaip: „Čia labai daug kūrybingų žmonių, kurie ir siuva, ir mezga, ir visi tie gyvūnai – man viskas artima. Ir dar švari gamta“, – atvirai aiškina ji.

Tiekia ekologišką produkciją

Šiandien Andželika sako, kad šioje sodyboje ji gyvena jau šešti metai, o paprašyta daugiau papasakoti apie save priduria, jog dar Izraelyje ji auginusi ekologiškas granatas, spaudusi vynuogių vyną.

„Turėjau dvi nedideles „Cabernet Sauvignon“ ir „Merlot“ vynuogių plantacijas. Aš pati spaudžiau vyną be jokių priedų. Dariau granatų sultis, auginau maždaug 180 granatmedžių. Taip pat auginau ekologiškas alyvuoges“, – pasakoja ji ir priduria, kad čia, Lietuvoje, ji taip pat turi ekologinio ūkininkavimo sertifikatą.

„Pradėjome nuo bendradarbiavimo su keliais restoranėliais, kai kurių dabar jau nebeliko, kai kurie dar dirba“, – sako ji ir vardija, kad dirba ir su keliomis parduotuvėlėmis, kurioms tiekia ekologišką produkciją – šešių rūšių salotas, jų mišinius, burokėlius, jų lapus, gražgarstes, špinatus, svogūnus, kalendrą, krapus ir pomidorus.

Andželikos Kedar ūkis

Moteris atvirauja, kad kai pirko ūkį, ji jau žinojo, kokia veikla čia užsiims, o netrukus jau planavo ir svečių namelių statybą, taip pat, kokius gyvulius ūkyje augins ir kad iš ožkų pieno gamins sūrius, turės vištų ir net arklių, kurių vieną sako atsivežusi net iš Izraelio.

„Vienas mano numylėtinis atskrido kartu su manimi, kai aš skridau iš Izraelio.

Antrąjį aš taip pat gavau dovanų, jis jau nebetiko žirgų sportui pagal tam tikrus parametrus, bet įdomus faktas tas, kad jie abu gimė tą pačią dieną, vasario 14-ąją, tik dvejų metų skirtumu“, – aiškina ji.

Paklausus apie kaimo turizmą, moteris sako kol kas dar nesireklamuojanti, tačiau priduria, kad lietuviai yra pripratę prie kiek kitokio kaimo turizmo įsivaizdavimo nei yra pas ją.

„Be musių. Su takeliais. Su smėlio dėžėmis. Tai buvo naujausi reikalavimai, kuriuos išgirdome iš vienos sutuoktinių poros“, – sako ji.

Andželika svečiams priimti kol kas turi pastačiusi du namelius, o kiekviename jų gali gyventi po tris svečius. Paklausus, ar šiandien iš šios veiklos ji galinti pragyventi, ji prasitaria daugiausia pajamų gaunanti iš auginamų daržovių, tačiau pinigais švaistytis toli gražu tikrai negalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)