Pranešimą apie nesaugių melionų partiją išplatino Olandijos atsakinga institucija. Jos pateiktoje informacijoje teigiama, kad ispaniškuose geltonuosiuose melionuose nustatyta pesticido karbofurano liekanų koncentracija, 3 kartus viršijo didžiausią leistiną kiekį. Nesaugių melionų partija buvo išplatinta ne tik Olandijoje, tačiau dalis vaisių parduota įmonėms Lietuvoje, Austrijoje, Vokietijoje, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Atsižvelgdama į gautą informaciją, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nedelsiant pradėjo tyrimą. Jo metu nustatyta, kad į Lietuvą 910 kg ispaniškų geltonųjų melionų partiją (iš viso 70 pak. po 13 kg, partijos Nr. 59463) įvežė ir rinkoje išplatino UAB „Citma” (Ragainės g. 82, Šiauliai).

Importuotojui – UAB „Citma“ uždrausta platinti minėtos partijos vaisius, nurodyta juos nedelsiant surinkti iš rinkos ir sunaikinti utilizavimo įmonėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)