Tokią informaciją DELFI patvirtino vienas nekilnojamo turto advokatų kontoros vadovas, nenorėjęs, kad jo vardas ir pavardė būtų viešinami.

Jis viename socialinių tinklų pasidalijo ir kartu užfiksuota nuotrauka, tačiau jos publikuoti nepanoro.

„Tai buvo atsitiktinis susitikimas“, – sakė jis.

Kol kas, kokiu tikslu Lietuvoje lankėsi Kinijos milijardierius Jackas Ma, nėra žinoma. Jis yra kinų verslo magnatas bei investuotojas.

Įmonė „Alibaba“, kartais vadinama Kinijos „eBay“, buvo įkurta 1999-aisiais ir tapo viena iš stambiausių internetinių bendrovių.

Įmonės rinkos vertė siekia maždaug 490 mlrd. dolerių (433 mlrd. eurų), o asmeninis J. Ma turtas vertinamas apie 40 mlrd. dolerių (35,3 mlrd. eurų) dydžio suma.

Pernai J. Ma pareiškė, kad netolimoje ateityje gali pasitraukti iš direktorių valdybos pirmininko pareigų.

Taip pat dar balandį jis agitavo įteisinti nuo 9.00 iki 21.00 val. trunkančią darbo dieną bei šešių darbo dienų savaitę.

DELFI susisiekė tiek su „Versli Lietuva“, tiek su „Global Lithuanian Leaders“ atstovais, tačiau jie apie miljardieriaus vizitą jokios informacijos neturėjo ir teigė apsilankymo tikslo nežinantys.

Verslininkas Vladas Lašas apie Jack Ma vizitą sutiko papasakoti tiek, kad vizitas buvo visiškai privatus, o pats milijardierius nori privatumo.

Asociatyvi nuotr.

Su milijardieriumi susitiko ir „Kakariekū“ reklamos agentūros vadovas Titas Jurkonis.

„Medžioklė“ buvo įdomi ir užtruko apie 5 val. Viskas prasidėjo nuo to, kad draugo draugas atsiuntė žinutę, kad jis Jacką Ma pamatė viename restoranų. Jis ten turėjo verslo susitikimą.

Mes tada atvykome ten, tačiau nieko neberadome, o vėliau sužinojome, kad jis apsistojęs „Kempinski“ viešbutyje“, – pasakojo vyras

Nuvykęs į viešbutį jis sužinojo, kad verslininkas Lietuvoje viešėjo tris dienas ir paryčiais jau išskris.

„Tada supratau, kad yra laiko jį sutikti. Iš pradžių galvojome, kad pavyks pasimatyti pačiame viešbutyje, tačiau nieko nesulaukėme. Vėliau pagalvojau, kad pavyks parašyti jam raštelį ir perduoti vairuotojui, bet išėję į lauką pamatėme, kad vairuotojas išvyko ir teks per naktį iki skrydžio laukti pačiam“, – pasakojo jis.

Visgi susitikti su verslininku T. Jurkoniui pavyko.

„Atvykau su mašina ir pradėjau laukti. Visai netikėtai apie pusę 12 val. jis su savo kolegomis išėjo į lauką. Tada aš greitai išlipau iš mašinos ir priėjau prie jo. Jų buvo apie 10 žmonių. Jie mane priėmė labai šiltai. Galbūt matėsi, kad norėjo privatumo ir pabūti vieni.

Paklausiau, ką jie veiks, tai sakė, kad nori pasidaryti naktinį pasivaikščiojimą po Vilnių. Tada papasakojau, kaip atsidūriau čia, o jis nustebo, kad laukiau“, – sakė jis.

Trumpai pasikalbėjęs su milijardieriumi vyras sakė, kad pats Jack Ma jam pasiūlęs pasidaryti nuotrauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)