Rusijos įmonė Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) statys gamyklą. Joje nuo 2015 metų bus gaminamos kiekvieno namuose naudojamos vandens nuotekų sistemos plastikinės detalės.

„Išsikėlus tikslą savo gaminius eksportuoti į platesnį užsienio šalių ratą, atsirado poreikis turėti savo gamyklą Europos Sąjungoje, – sako „Ani Plast“ vadovas Pavelas Rabovolenko. – Rinkomės vietą plėtrai Rytų Europoje, svarstėme apie gamyklas Lenkijoje bei Lietuvoje. Mūsų atstovybės patirtis jūsų šalyje, patogi geografinė padėtis paskatino pasirinkti Lietuvą. Prie to itin daug prisidėjo Klaipėdos LEZ, „Investuok Lietuvoje“ ir kitų valstybinių struktūrų pagalba.“

„Džiugu, kad pavyko nukonkuruoti kaimyninių šalių ir kitus Lietuvos pramonės parkus bei pritraukti šią bendrovę į Klaipėdą, – sako Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius. – Smagu matyti, kad Klaipėdos LEZ taip populiarėja tarp įmonių, dirbančių su plastiku. Čia formuojasi plastiko įmonių sektoriaus klasteris, kuris leidžia bendrovėms lengviau konkuruoti Lietuvoje ir užsienyje, paprasčiau pasirūpinti kvalifikuota darbo jėga bei siekti inovacijų savo versle.“

Visa bendrovės produkcija bus eksportuojama į užsienį. „Ani Plast“ planuoja savo gaminius iš Lietuvos pardavinėti 14 užsienio šalių.

Lietuva tokioms įmonėms, kaip „Ani Plast“, – itin patraukli šalis. Mūsų narystė ES ir patogi geografinė padėtis leis Rusijos bendrovei išvengti muitų už žaliavas importuojamas iš Suomijos bei pigiau eksportuoti savo gaminius net ir į Šiaurės Afrikos šalis. Be to, argumentu už Lietuvą tapo kalbos barjero nebuvimas, LEZ teikiami ekonominiai privalumai ir operatyvi mūsų pagalba, sprendžiant iškilusias problemas ar klausimus“, – sako Milda Dargužaitė, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė.

Investuotojas planuoja pakuotes pirkti iš vietos tiekėjų Taip pat ketinama naudotis ir vietos bendrovių, teikiančių logistikos, metalo apdirbimo, buhalterijos, banko ir telekomunikacijų, paslaugomis.

„Ani Plast“ taip pat ketina bendradarbiauti su vietinėmis profesinėmis mokyklomis rengiant plastiko liejimo, metalo apdirbimo specialistus. Studentams bus sudarytos galimybės praktikoms, ketinama finansuoti mokslo institucijoms reikalingų įrenginių įsigijimus.

Zveingorode Rusijoje 2001 m. įsteigta „Ani Plast“ gamykla užsiima plastikinių detalių purškiamo liejimo metodu gamyba. 80 proc. pajamų iš pardavimų kompanija gauna Rusijos rinkoje. „Ani Plast“ taip pat eksportuoja į Ukrainą bei kitas NVS šalis. 114 mln. Lt metinę apyvartą turinti įmonė turi 340 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)