Turizmo informacijos centrai skaičiuoja padidėjusį turistų srautą. Vilniaus informacijos centre šiemet apsilankė 14000 svečių - 40-čia proc. daugiau negu pernai, Kaune svečių sulaukta dvigubai daugiau.

“Šiuo metu yra pagerėjęs Vilniaus miesto pasiekiamumas skrydžių prasme ir, aišku, lemia kultūrinis miesto fonas, renginiai, visa tai, ką mes galime pasiūlyti išskirtinio. Taip pat pastebėjome, kad daugiau lankytojų savo centruose sulaukiame tuomet, kai Vilniuje vyksta dideli renginiai”, - teigia Jolanta Beniulienė, Vilniaus turizmo informacijos centro direktorė.

“Registrai rodo, kad yra padvigubėjimas turistų, jeigu praeitais metais aptarnaudavom 60-70 gegužės mėnesiais savaitgaliais, tai praeitą savaitgalį aptarnavom 126 turistus per šeštadienį-sekmadienį. Tai rodo, kad yra pakilimas, mes skaičiuojame belgus, ispanus, vokiečius, lenkus, šitų tautybių yra daugiausia apsilankančių turizmo informacijos centre”, - sako Sigitas Sidaravičius, Kauno regiono turizmo informacijos centro direktorius.

Kauno Viešbučiai taip pat sulaukia daugiau užsieniečių ir iš įvairesnių šalių.

“Jaučiasi būtent tokių svečių, kurie atvažiuoja individualiai ir mes tik spėjame, kad tai galėjo būt padaugėjusių skrydžių “Ryanair” kompanijos, nes atsirado tokių šalių, kurių mūsų viešbučiuose nebuvo tiek daug, tai yra Ispanija, Prancūzija, Suomija, kada tikrai nebuvo tokio masinio turizmo, ką mes dabar jaučiame”, - tikina Vilija Radzvilavičienė, Reval Hotel „Neris“ vadovė.

Pasak Vilniaus informacijos centro vadovės, skrydžių pagausėjimas padeda pritraukti daugiau turistų iš Skandinavijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos. Tačiau mažesnę įtaką daro turistams iš kaimyninių šalių Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, kurie atvyksta automobiliais ar traukiniais.