Neaudituotais duomenimis, PST grupė per tris šių metų mėnesius gavo 60,8 mln. pajamų. Tai yra 5,4 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

Kaip bendrovė pranešė per Vilniaus vertybinių popierių biržą, pirmąjį 2014 metų ketvirtį PST įmonių grupės nuostolis prieš apmokestinimą buvo 0,589 mln. Lt.

Grupės nuostoliui įtakos turėjo prarasti 4,5 mln. Lt dėl Rusijos rublio kurso kritimo. PST įmonė gavo 40,2 mln. Lt pajamų ir uždirbo 0,940 mln. Lt pelno prieš mokesčius.

Šiemet rublis dolerio atžvilgiu smuko maždaug 5 proc., tačiau vasarį būta kur kas didesnio nuosmukio, kurį atstatyti padėjo Rusijos centrinio banko veiksmai.

Jau anksčiau skelbta, kad PST grupė per praėjusius metus gavo 294,7 mln. Lt pajamų ir uždirbo 1,02 mln. Lt grynojo pelno. Tai atitinkamai 1,8 proc. ir 5 kartus mažiau nei 2012 m.

Kaip aiškina bendrovė, neigiamą įtaką grupės bei įmonės rezultatui turėjo Rusijos rublio kurso kritimas. Dėl kurio per 2013 metus patirtas grupės finansinės veiklos nuostolis iš valiutų kursų pasikeitimo – 6,6 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)