Lietuvio Andriaus Bigenio automobilio nepastebėti sunku. Ford Transit markės automobilį 34 metų lietuvis pavertė picerija ant ratų. Beje, picos čia kepamos mediena kūrenamoje krosnyje.

Neįprastą idėją jis rado internete.

„Picos gamyba buvo pirmasis mano hobis. Tuomet pasirašiau sutartį su vienu klubu ir kepiau picas lauke. Kuomet vasara baigėsi, nusipirkau autobusiuką, kur laikiau kepimo krosnį. Kai subjuro oras, prisiminiau, kad tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Italijoje yra mašinų, kurių viduje įrengtos krosnys ir ten kepamos picos. Taigi, aš tiesiog investavau į nuosavą automobilį“, - apie savo verslą pasakojo lietuvis.

Savo picerijoje Andrius atlieka visus darbus pats. Picų tešla būna paruoša iš anksto, prieš pasirinktais vakarais pradedant prekiauti Nutodeno centre.

„Prekiauju ir festivaliuose. Mielai važiuoju į gimtadienius ar įmonių vakarėlius“,- pasakoja lietuvis.

Vyriškis pats gamina picų padus ir teigia, jog niekas nesusigundys šaldyta pica. Jis šypsosi ir pasakoja, kad visa jo produkcija yra šviežutėlė.
Andrius naudoja senus itališkų picų receptus. Picų sudedamosios dalys taip pat yra tradicinės, nors lietuvis kartais naudojasi ir savo sugalvota receptūra ir paties pagamintomis sudėtinėmis medžiagomis.

„Pomidorų padažą gaminu pats. Taip pat ir picos tešlą. Tačiau į ją dedu tik vandenį, miltus, druską ir šiek tiek mielių“,- savo receptais dalinasi Andrius.

Paklaustas, ar nerizikuoja automobilyje naudodamas mediena kūrenamą krosnį, vyras šypteli: „Naudodamas ją esu atsargus. O mašina yra patikrinta net ir priešgaisrinės tarnybos“.

Vyriškis tikisi ateityje surasti partnerių, klestėti ir plėsti verslą.