Dėmesys prabangioms kelionėms išaugo po pandemijos

„Kuo kelionė turiningesnė, tuo ji, natūralu, yra ir brangesnė, tuo ir poilsis individualizuotas, ir daugiau aplankoma, pamatoma ir asmeniškas dėmesys skiriamas“, – teigė Ž. Gavelienė.

Anot jos, po pandemijos išaugo populiarumas tų krypčių, kurios buvo labiausiai uždarytos.

„Jeigu iš tokių vienos krypties kelionių, tai Japonija yra hitų hitas. Ir šį rudenį, ir pavasarį matysime labai daug lietuvaičių, dedančių savo įspūdžius iš Japonijos. Kita kryptis – Australija. Tai dviejų-trijų savaičių kelionės į Australiją, planuojamas biudžetas turėtų būti nuo 10 tūkstančių eurų ir žmonės tikrai ten keliauja, nes Australija yra didesnė nei Europa“, – pasakojo Lietuvos turizmo rūmų prezidentė.

Žydrė Gavelienė

Populiarėja kelionės kruizais

Anot Ž. Gavelienės, kruizus žmonės renkasi dėl to, nes tai yra patogus keliavimo būdas.

„Vienos kelionės metu patogiai aplankoma ne tik, kad keletas šalių, bet net keletas salų ir keletas žemynų. Populiariausi yra ekspediciniai kruizai: Saliamonų salos, Kuko salos, Fidži, Papua, Naujoji Gvinėja – aplankoma vienos kelionės metu“, – dalijosi pašnekovė.

Yra ir itin ilgos trukmės kruizų.

„Aplink pasaulį kruizas – 121 dienos kruizas. Ten jau startinė kaina apie 25 tūkstančius ir keliautojai keliauja netgi trečdalį metų, ir aplanko visus kontinentus ir žymiausius uostus“, – pasakojo Ž. Gavelienė.

Pasidalijo, kas gaunama už tokią kainą

„Pirmas dalykas, tai yra patogus pasiekimas kiekvienos krypties. Jeigu mes paimsime, sakykime, kruizą aplink pasaulį, tai tu savo kajutėje ilsiesi, kol laivas keliauja į kitą salą ar į kitą uostą, tu turi ir pusryčius, ir pietus, ir dažnai tai yra dedikuota vieta restorane, kur tu žinai, kas tave aptarnauja“, – dalijosi Lietuvos turizmo rūmų prezidentė.

Anot jos, tokiose atostogose žmogus gali užsisakyti ir individualias ekskursijas, kuriomis pasirūpina laivo įgula.

„Jeigu mes kalbame apie ekspedicinius kruizus, tai jau yra apie tai, kas yra nelabai pasiekiama žeme, ko tu neišvysi, nepamatysi“, – teigė moteris.

Anot Ž. Gavelienės, vienas iš populiariausių ekspedicinių kruizų yra Aliaskos kruizas.

„Atrodo, galbūt lietuviai labiau norėtų į šiltus kraštus – taip, tai yra tiesa, bet tie atokūs kraštai, šalti kraštai arba tie rečiau lankomi kraštai – jie taip pat turi labai įdomias kruizines programas, kurių metu tu gali stebėti ledynus, delfinus, meškas ir visus kitus gamtos stebuklus“, – teigė ji.

Unikalių pasiūlymų galima rasti ir trumpesnėms atostogoms

Anot Ž. Gavelienės, tie, kurie norėtų trumpų arba ne tokių tolimų atostogų – unikalių variantų gali rasti ir lietuvių pamėgtoje Turkijoje.

„Tikrai yra ką pasiūlyti ir mūsų populiariausiuose Turkijos kurortuose, kur būtų ir unikali patirtis tiek su viešbučiu, tiek unikali vieta ir labai prabangus aptarnavimas. Tai galima daryti ne tik Turkijoje. Tai galima daryti visuose Viduržemio jūros kurortuose“, – teigė ji.

Lietuvos turizmo rūmų prezidentės teigimu, tokios savaitės trukmės atostogos žmogui galėtų kainuoti nuo 4000 eurų.

Atskleidė, kokias prabangių kelionių kryptis dažniausiai renkasi lietuviai

„Jeigu žiūrėti iš dažniausių krypčių, tai, turbūt, būtų tos trys kryptys, jeigu būtų galima taip žemynus padalinti: Amerika, Australija ir Indijos vandenyno salos, bet, jeigu žiūrėti, kas populiarėja paskutiniais metais, tai populiarėja kruizai, su kuo daugiau salų ir uostų patogiu pažinimu“, – teigė L. Gavelienė.

Jos teigimu, tokių atostogų kaina priklauso nuo krypties, trukmės ir prasideda nuo 5000 eurų, tačiau jos minėtos kruizų kelionės – kur kas brangesnės.

„Toks jau ekspedicinis kruizas po Prancūzijos Polineziją, Kuko, Saliamonų salas – apie 75 tūkstančius eurų žmogui“, – neįtikėtinas sumas įvardijo pašnekovė.

Anot Ž. Gavelienės, iš tokių kelionių galime tikėtis išsamaus ir unikalaus pažinimo, geriausio aptarnavimo ir poilsio be rūpesčių.

Visą reportažą žiūrėkite per LNK: