Kaip praneša Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, nustatyta, kad „Rivona“ pavojingus maisto produktus į Lietuvos rinką pateikė neturėdama gamintojo kokybės sertifikato. Kėdainių rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė realizuoti patikrintą baklažanų siuntą (700 kg) bei įpareigojo bendrovę iš prekybos įmonių surinkti išplatintus baklažanus ir pranešti apie sugrąžintą kiekį bei utilizavimo būdą.

Deja, nuo baklažanų pateikimo į rinką iki laboratorinių tyrimų rezultatų gavimo dienos visi baklažanai jau buvo parduoti. Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorius Feliksas Petrauskas atkreipė dėmesį, kad neretai nesaugių maisto produktų, ypač greitai gendančių, laboratoriniai tyrimai užtrunka pernelyg ilgai ir kol gaunami jų rezultatai produktai jau būna realizuoti vartotojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją