EK nusprendė pradėti pažeidimo nagrinėjimo procedūrą išsiųsdama oficialius pranešimus atitinkamai Lietuvai, Belgijai, Bulgarijai, Vokietijai, Estijai, Graikijai, Italijai, Kiprui, Latvijai ir Liuksemburgui dėl to, kad šios šalys į nacionalinę teisę visiškai tinkamai neperkėlė visų Sezoninių darbuotojų direktyvos (Direktyva 2014/36/ES) nuostatų.

Kaip primenama EK pranešime, direktyva siekiama užtikrinti sąžiningas ir skaidrias trečiųjų šalių sezoninių darbuotojų priėmimo į ES taisykles.

Ja taip pat siekiama užtikrinti deramas darbo ir gyvenimo sąlygas, lygias teises ir pakankamą apsaugą nuo išnaudojimo.

Užtikrinti, kad būtų visapusiškai laikomasi Sezoninių darbuotojų direktyvos, yra svarbi išankstinė sąlyga siekiant į ES pritraukti sezoniniam darbui reikalingą darbo jėgą ir tai taip pat galėtų padėti sumažinti neteisėtą migraciją.

Europos Komisija stebi, kaip visos valstybės narės perkėlė šiuos teisės aktus į nacionalinę teisę. EK mano, kad šios valstybės narės netinkamai perkėlė ir (arba) įgyvendino kai kuriuos direktyvoje nustatytus įpareigojimus.

Išvardytosios valstybės narės turi per du mėnesius atsakyti į EK pateiktus argumentus. Jei nebus pateiktas priimtinas atsakymas, Komisija gali nuspręsti išsiųsti joms pagrįstą nuomonę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją