Žinybos pranešime rašoma, kad į Rusiją draudžiamas trečiųjų šalių produkcijos, kuri iškrauta ir saugoma Lietuvoje, informuoja newsru.com. Išimtis daroma produkcijai, kuri „atgabenta iš šalies gamintojos tranzitu, neatidarius konteinerio Lietuvos teritorijoje“.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę ta pati tarnyba uždraudė žuvies produktų ir žuvies importą iš didžiųjų Lietuvos įmonių.

Rugsėjį „Rosselchoznadzor“ užfiksavo atvejų, kai Lietuvos valstybinė veterinarijos tarnyba sertifikavo tiekimui į EAES neaiškios kilmės produkciją.

Be to, „Rosselchoznadzor“ specialistai inspektavo Lietuvos įmones, kurios užsiima žuvies produkcijos gamyba ir saugojimu. Tranzito krovinių Lietuvoje stebėjimo sistema, Rusijos žinybos, teigimu, nepasirodė skaidri.

Primename, kad žuvies konservai nepatenka į Rusijos produktų embargą, įvestą atsakant į JAV, ES ir kitų šalių ekonomines sankcijas. Bet, pavyzdžiui, rugpjūtį „Rosselchoznadzor“ uždraudė lenkiškus šprotus.

Liepos pabaigoje „Rosselchoznadzor“ eilinį kartą uždraudė įvežti latviškus šprotus. Apribojimas buvo pritaikytas penkios įmonėms, gaminančioms taip pat ir šprotus. Pažeidimai – neatitikimas žymėjimo reikalavimų, masinės pagrindinio produkto dalies, energetinės vertės rodikliams.

Anksčiau „Rosselchoznadzor“ pareiškė, kad Latvijos pusė jau pateikė ataskaitą dėl pretenzijų žuvies konservams pašalinimą, tačiau latvių kalba.

Birželio pradžioje „Rosselchoznadzor“ dviem nurodymais uždraudė įvežti konservuotą žuvį iš 44 Latvijos ir 31 Estijos įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (744)