„Ukrainai reikalingos papildomos lėšos buvusių karių ir nukentėjusių žmonių integracijai“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu teigė G. Skaistė.

Kaip teigė M. Bowmanas, šie finansai bus skirti ERPB Veiksmų už lygybę ir lytį Ukrainoje programai, kuria siekiama kurti verslo aplinką ir plėtoti žmogiškąjį kapitalą. Pagal programą taip pat teikiama ir psichologinė pagalba nuo karo nukentėjusiems asmenims.

„Mūsų klientai Ukrainoje susiduria su didžiuliais iššūkiais susijusiais su darbo jėga. Šis fondas padės susiduriantiems su neigiamomis pasekmėmis dėl šalį paliekančių pabėgėlių, šalies viduje judančių žmonių srautais, karinių pajėgumų mobilizacija. Taip pat bus padedama integruoti karo veteranus“, – sakė M. Bowmanas.

„Vertiname glaudų Lietuvos bendradarbiavimą su ERPB ir indėlį, leidžiantį toliau prisidėti prie žmogiškojo kapitalo vystymo ir jo atsparumo skatinimo Ukrainoje. Didžiuojamės parama, kurią Bankas jau suteikė karo veteranams Ukrainoje ir esame įsipareigoję toliau padėti kitoms nukentėjusioms grupėms“, – aiškino jis.

Pasak Finansų ministerijos, Lietuva – trečioji šalis donorė, prisidėjusi prie šio fondo. Ankščiau lėšas į jį įnešė Japonija ir Taivanas. Numatoma, jog į fondą Lietuva lėšas perves iki 2023 m. pabaigos.

Prieš pasirašymą vykusio susitikimo metu G. Skaistė ir Lietuvoje besilankantis M. Bowmanas taip pat aptarė ERPB investicijas Lietuvoje bei banko vaidmenį teikiant paramą Ukrainai. Finansų ministrė tikisi, kad bankas ir toliau intensyviai investuos Lietuvą ir padės skatinti ekonomikos transformaciją ir energetinę nepriklausomybę.

„Banko investicijos yra svarbios skatinant ekonomikos transformacijos ir atsparumą. Tai ypač svarbu dabartiniame geopolitiniame kontekste, kai reikalingos didelės investicijos į atsijauninančią energetiką, skatinti energetinę nepriklausomybę. Taip pat prisidėti prie žaliųjų tikslų siekimo“, – aiškino G. Skaistė.

„Vien 2022 m. metais bankas Lietuvoje investavo 208 mln. eurų. Tikimės, kad ir šie metai bus pakankamai intensyvūs“, – pridūrė ji.

ERPB investicijos Lietuvoje 2022 metais siekė 208 mln. eurų ir buvo nukreiptos į strateginius šalies tikslus, tokius kaip energetinio nepriklausomumo stiprinimą ir ekonomikos atsparumo didinimą.

ERPB Veiksmų už lygybę ir lytis fondo Ukrainos programos tikslas – kurti verslo aplinką ir plėtoti žmogiškąjį kapitalą, taip įgalinant karo veteranų, neįgaliųjų ir kitų nuo Rusijos karo Ukrainoje nukentėjusių asmenų galimybes įsidarbinti. Pagal programą taip pat teikiama ir psichologinė pagalba šiems asmenims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją