„Nuosekliai siekiame išlaikyti ir sustiprinti bendradarbiavimą tarp šalių turizmo srityje. Nors turistų srautai iš Pietų Korėjos po pandemijos yra sąlygiškai nedideli, vis dėlto praėjusiais metais fiksuotas šešis kartus išaugęs korėjiečių turistų srautas. Tad pasirašytas susitarimas leis Lietuvai ir Pietų Korėjai dar aktyviau vykdyti veiklas skatinant turistų srautus“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Pasak EIMIN, Lietuva ir Pietų Korėja yra Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos (PTO) narės. Nuo šių metų rudens šalys kartu dirbs ir PTO Vykdomojoje taryboje, į kurią Lietuva buvo išrinkta birželio 1 d. ketverių metų kadencijai.

Pietų Korėja vertinama kaip potenciali turizmo rinka, todėl praėjusiais metais Seule suorganizuoti Baltijos valstybes pristatantys renginiai. Šiemet Pietų Korėjos kelionių organizatoriai dalyvavo verslo misijoje „Baltic Connecting“ ir pažintiniuose turuose po Lietuvą, pažymima EIMIN pranešime žiniasklaidai.

Stebint į Lietuvą atvykstančių turistų srautus, pasak EIMIN, matyti, kad praėjusiais metais daugiausiai jų atvyko iš Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos. Vis dėlto pagal atvykstančiųjų skaičiaus augimą 2022 m. metų lyderėmis tapo Pietų Korėja ir Izraelis, informuojama pranešime žiniasklaidai.

Ministerija primena, kad Lietuva su Pietų Korėja nuosekliai siekia sukurti glaudesnius ekonominius santykius – nuo 2021-ųjų ten veikia Lietuvos šalies ambasada, o 2022-aisiais Pietų Korėjoje savo darbą pradėjo Lietuvos komercijos atašė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją